Her er top og bund på boligmarkedet i 2014

Se hvor det er dyrest og billigst at anskaffe sig villa, lejlighed eller sommerhus.

Landets højeste kvadratmeterpriser finder man fortsat på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods høje ejendomsskatter er det stadig populært at købe villa på Frederiksberg. Ligesom sidste år topper postnummeret fotr Frederiksberg listen over de højeste kvadratmeterpriser med et gennemsnit på næsten 43.000 kroner,  viser en Boliga-analyse af tinglyste salg i 2014.

Ejerlejlighedsmarkedet i hovedstaden har i de seneste år været gennem en gunstig udvikling, men også husmarkedet har klaret sig godt i år, i hvert fald hvis man ser på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser.

Således har hussælgerne i København Ø, København K og København NV alle opnået kvadratmeterpriser på mellem 34.000 kr. – 39.000 kr., hvilket placerer dem betydeligt højere end ellers populære forstæder som Vedbæk, Virum, Lyngby og Holte, hvor en kvadratmeter hus i år har kostet mellem 30.000-32.000 kr.

I København S lå prisniveauet på sidste år på lige under 27.000 kr. i snit, men i år har huspriserne fået et lille boost, der har fået den gennemsnitlige kvadratmeterpris op i nærheden af 30.000 kr.

Det svarer til, at et hus på 140 kvadratmeter blev solgt for ca. 4,2 mio. kr.

Toppen af lejlighedsmarkedet er ikke overraskende domineret af københavnske postnumre.

Indre by tager sig af førstepladsen med et snit på 36.585 kr. pr. kvadratmeter, mens Skodsborg nord for København og Frederiksberg C tager sig af de følgende pladser med kvadratmeterpriser på den rigtige side af 34.000 kr.

Uden for hovedstadsområdet er det Aarhus, som topper listen. Her er lejlighederne i den indre del af byen blevet afsat til et snit på 29.451 kr. pr. kvadratmeter.

På sommerhusmarkedet blev Tisvildeleje sidste år udråbt til det nye Hornbæk, men i år er det nye Hornbæk det gamle Hornbæk.

Kvadratmeterpriserne i den mondæne kystby er ifølge Boliga på ca. 25.200 kr. i 2014, hvilket er godt og vel 500 kr. mere end i Tisvildeleje.

Ingen steder i landet har det været så billigt at købe hus som i Gedser på Falster.

Den gennemsnitlige pris for en kvadratmeter villa i 2014 er landet på yderst beskedne 2.423 kr., eller hvad der svarer til 340.000 kr. for en villa på 140 kvadratmeter.

Rødby og Nakskov på Lolland tager den næstnederste og tredjenederste placering på landslisten med henholdsvis 2.840 kr. og 3.542 kr. for en kvadratmeter villa.

På lejlighedsmarkedet er de billigste boliger blevet solgt i sydvestsjællandske Korsør, hvor snittet er endt på 4.379 kr., mens købere af sommerhuse er sluppet billigst i Grevinge i Nordvestsjælland med et snit på 7.235 kr. pr. kvadratmeter.

Se kvadratmeterpriserne på boliger i din by:

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

Sommerhuse

Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der har været minimum 20 salg i 2014. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle salg i 2014 med i opgørelsen.