Her er regeringens forslag til finansiering af boligskatten

Regeringen vil finansiere fremtidens boligskatter ved at sænke rentefradraget gradvist og via det finanspolitiske råderum, lyder det i en netop offentliggjort pressemeddelelse.

Finansminister Kristian Jensen (V). (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Regeringen fremlægger nu sit forslag til, hvordan fremtidens boligbeskatning skal finansieres. Det sker efter den seneste måneds politiske fohandlinger med folketingets partier, som har bedt om at få klarhed over finansieringen, inden parterne skal mødes igen torsdag.

»Usikkerheden om fremtidens beskatning har alt for længe skabt utryghed for boligejerne. Derfor fremlægger regeringen nu et udspil til finansiering, så vi kan komme i gang med at finde en løsning på denne fælles pligtopgave,« udtaler finansminister Kristian Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Som det allerede har været fremme, foreslår regeringen, at lempelserne af boligskatten i fremtiden finansieres gennem en gradvis reduktion af rentefradraget fra 2021 samt via det finanspolitiske råderum. Samtidig ønsker regeringen at forpligte forhandlingsparterne til at genetablere råderummet gennem fremtidige reformer.

»Det er fornuftigt at udnytte råderummet til hurtigt at fjerne utrygheden for boligejerne. Men regeringen har også andre prioriteter, og derfor vil vi arbejde målrettet med at gennemføre reformer, der kan genetablere råderummet. Og det forventer vi, at de øvrige parter i forhandlingerne vil være med til,« siger finansministeren.

Regeringens udspil til fremtidens boligskat indebærer en fastfrysning af grundskylden samt en sikkerhed for, at ingen boligejere skal betale mere i ejendomsskat end i dag.