Her er kvadratmeterne blevet 59 procent dyrere

Selvom boligmarkedet er presset i landets yderstbeliggende egne, har sælgerne i flere af landets kommuner kunnet sælge deres villaer til en højere pris i årets første kvartal.

De gennemsnitlige kvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse er steget i flere af landets kommuner i første kvartal sammenlignet med samme kvartal for fem år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligmarkedet har været på rutsjebane-tur gennem de seneste ti år. For storbyernes mest attraktive områder og liebhaver-kasserne på kysterne er priserne på himmelflugt.

Knap så godt går det på landet og i Danmarks yderste egne. Alligevel er de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse steget i flere af landets kommuner i første kvartal sammenlignet med samme kvartal for fem år siden.*

Det skriver boligportalen Boliga.

Bedst er det gået i Tårnby Kommune, hvor kvadratmeterne på fem år er blevet hele 59,4 procent dyrere. I første kvartal i år nåede den københavnske forstadskommune således en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 28.308 kr. Mens områdets hus-sælgere tilbage i 2012 i gennemsnit fik 17.757 kr. for hver er deres kvadratmeter.

Til sammenligning har de boligejere, der har solgt deres villaer og rækkehuse i Københavns Kommune i årets første måneder, fået 41,5 procent mere for dem - end de ville have fået i starten af 2012.

Også prisstigninger udenfor storbyerne

I kommuner som Roskilde, Lemvig, Skanderborg og Langeland har boligsælgerne også fået mere for deres huse, end de gjorde for fem år siden.

Salget af villaer og rækkehuse er her gået frem med henholdsvis 30,9 procent, 30,8 procent, 27,2 procent og 22,7 procent, oplyser Boliga.

Dog skal man være opmærksom på, at priserne kan variere meget i områder, hvor der ikke bliver solgt så mange boliger. For selvom husejerne i disse kommuner har kunnet glæde sig over prisstigningen i årets første kvartal, har land- og yderkommunerne** fortsat svært ved at følge med på boligmarkedet.

Værst ser det ud i landets 16 yderkommuner, hvor kvadratmeterprisen på villaer og rækkehuse samlet er faldet med to procent i perioden.

*Når Boligas beregninger viser prisstigninger i kommuner, hvor boligmarkedet ellers er faldende, kan det være et udtryk for bl.a. beliggenhed og standen af salgene i årets første kvartal.

Boliga har beregnet en gennemsnitlig kvadratmeterpris af solgte villaer og rækkehuse i kvartalet og kun medtaget kommuner, hvor der har været minimum 20 salg.

**Kommuneinddelingen er baseret på det danske landdistriktsprogram, der opererer med fire hovedtyper: Yderkommuner, landkommuner, mellemkommuner og bykommuner.

Se hvor meget villaerne i din kommune bliver solgt for her