Her er huspriserne steget i yderkommunerne

Hvad end du er bosat på stenbroen eller på pløjemarken, er det samlet set blevet mere interessant at være sælger i år, end det var sidste år.

Hvad end du er bosat på stenbroen eller på pløjemarken, er det samlet set blevet mere interessant at være sælger i år, end det var sidste år. Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

I både by-, land-, mellem- og yderkommuner er de summer, huskøberne giver for deres nye kvadratmeter nemlig steget fra 1. halvår 2016 til samme periode i år. Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Og mens det nok næppe kommer som en overraskelse, at det er by- og mellemkommunerne, der oplever den største prisstigning, så har både land- og yderkommunerne også fået plads i det favorable selskab.

Villamarkedet i landets fjerneste egne og afkroge, der ellers hyppigst omtales i sammenhæng med lange liggetider og lave huspriser, kan nemlig glæde sig over en salgspris-stigning på én procent.*

Dermed koster en gennemsnitlig kvadratmeter i yderkommunerne, som blandt andre tæller Læsø, Ringkøbing-Skjern, Lolland og Bornholm, i år godt og vel 100 kr. mere end i første halvdel af 2016.

Det vil eksempelvis sige at huskøberne i år skal finde 10.000 kr. mere på boligbudgettet for et gennemsnitligt 120 kvadratmeter stort hus beliggende i landets yderste pastorater.

Her går det bedst og værst

Er man på jagt efter en ny ejer til sit hus, er udviklingen ifølge Boliga.dk mest interessant for husejerne på Langeland, i Lemvig, på Lolland, i Vesthimmerland, Ringkøbing-Skjern og på Ærø.

Her er priserne nemlig steget med mellem seks og 15 procent.

Langeland er den yderkommune, hvor priserne er steget mest. Her har årets hidtidige sælgere kunnet indkassere 800 kr. mere for hver kvadratmeter, end deres sælger-kollegaer sidste år gjorde.

Mens boligsælgerne i Lemvig har kunnet stikke en god plovmand ekstra pr. kvadratmeter i lommen, ved et hussalg i løbet af årets første måneder.

Knap så godt går det i de tre udkantskommuner Skive, Struer og Samsø. Her er salgspriserne fra sidste år til i år nemlig faldet med mellem 350 og 1.500 kr. pr. kvadratmeter.

Se, hvordan alle udkantskommunerne klarer sig her

*Boliga har sammenlignet salgskvadratmeterpriser for villaer og rækkehuse solgt i hver yderkommune i første halvdel af 2017 med tilsvarende tal fra første halvdel af 2016. Der er kun udregnet et gennemsnit, hvis der har været min. 20 salg i et halvår.