Her er der sommerhuse til brugtvognspriser

Når danskerne i disse uger valfarter ud i det danske sommerland, bør de måske sætte en dag eller to af til at kigge efter en ny feriebolig.

Foto: Henning Bagger
Markedet bugner i øjeblikket af fritidshuse, som ofte bliver solgt med store rabatter, og man behøver ikke at have mere end et par hundrede tusinde kroner med for at købe sig ind på markedet.

Boligsiden Boliga.dk har fundet det billigste sommerhus i hvert postnummer i Danmark, og opgørelsen viser, at der selv i de dyreste områder er mulighed for at købe en bolig i et fornuftigt prisleje.Populære sommerhusbyer som Vejby og Gilleleje i Nordsjælland byder således på huse til henholdsvis 495.000 kr. og 675.000 kr., mens man til gengæld skal forholde sig til priser omkring én million kroner, hvis man vil købe billigt ind i to af de dyreste postnumre på landsplan, Hornbæk og Tisvildeleje.

På Boliga.dk kan du se det billigste sommerhus i hver kommune

I førstnævnte tilfælde lyder forslaget på 995.000 kroner for et fritidshus på 48 kvadratmeter, og i Tisvildeleje kræver sælgeren ca. 1,2 mio. kr. for 58 kvadratmeter bolig.

Bevæger man sig væk fra Region Hovedstaden er der masser af muligheder for at få et sommerhus for under 200.000 kr, og intet sted kan det gøres så billigt som i Holbæk i Vestsjælland, hvor man skal skrabe 120.000 kr. sammen for at erhverve et hus på 52 kvadratmeter, mens man i Øster Assels i Nordjylland slipper med 125.000 kr. for 48 kvadratmeter og en grund på 382 kvadratmeter.

Dyrt i Hørsholm

Andre steder i landet skal man være godt ved muffen for at byde på et sommerhus.


 
I Hørsholm, der ikke er kendt som et traditionelt sommerhusområde, skal man betale 3.250.000 kr. for den billigste fritidsbolig, mens det billigste sommerhus blandt tre udbudte i Nørre Alslev på Falster koster 2,5 mio. kr. Men så er der til gengæld også både spabad og havudsigt.

Leder man efter et sted at tilbringe ferien i Region Midtjylland, skal man måske tage et smut forbi Rønde i det sydlige Djursland, hvor det bedste slagtilbud lyder på 198.000 kr., mens Region Syddanmarks billigste feriehytte ifølge Boliga ligger i Tranekær på Langeland og kan købes for 145.000 kr.
Se det billigste sommerhus i din favoritby