Her er de jyske luksus-huse, der giver Nordsjælland baghjul

Vaskeægte liebhaveri findes over alt i landet.

Næsset 19 Foto: Nybolig Horsens Ejendomskontor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København, Charlottenlund og Klampenborg. Aarhus, Risskov og Marselisborg. Ved fjorden i Vejle. Ud til søerne i Silkeborg og langs kysten i Skagen. Rigmandskvartererne rundt om i landet er efterhånden ganske velkendte, men det er ikke kun her, at der kan indkøbes vaskeægte liebhaveri.

I byer som Varde, Haderslev og Sønderborg  har villaer med luksuriøse detaljer, ekstra god plads i garagen og priser i den tocifrede millionklasse også sneget sig ind i bybillederne. Det viser en gennemgang fra boliga.dk.

Se fem af Jyllands gemte villa-juveler her:

1. Ribe Landevej 39C, Haderslev, 9.995.000 kr.
Ribe Landevej 39C Foto: Warming Bolig Fold sammen
Læs mere

Sidder man i Hellerup og troede, at det var i ens eget nabolag, at alle de lækreste kasser lå, kan man roligt tro om. Midt mellem Kolding og Aabenraa ligger Haderslev, hvor denne knap 600 kvadratmeter store villa for øjeblikket er til salg. Og her er det ikke bare plads, man får for sine knap 10 millioner kr. Huset, der både har herreværelse, bibliotek, ottepersoners spa og anrettergang, ligger omgivet af sin egen park med direkte adgang til privat søbred med badebro, hvor man ifølge salgsopstillingen kan få plads til en mindre lystyacht.

Se villaen her

2. Nørresøvej 23, Viborg, 11.000.000 kr.
Nørresøvej 23 Foto: Danbolig Bent Kohls Fold sammen
Læs mere

Stryger dine tanker til Nordsjællands vandlinjer, når du hører om Danmarks Guldkyst? Eller vidste du, at Nørresø i Viborg også har en kyst, der går under den eksklusive betegnelse? En af villaerne, der er med til at fastslå denne titel, er dette moderniserede 80'er hus, der ligger på en grund helt ned til søen med egen badebro og udsigt til Viborg Domkirkes tårne i det fjerne. Huset, der er 266 kvadratmeter stort, er opført i tre forskudte plan med panoramaudsigt over søen, og så er der elevator direkte fra garagen til de fleste af husets etager.

Se villaen her

3. Gellerup 61, Varde, 11.500.000 kr.
Gellerup 61Foto: EDC Varde Fold sammen
Læs mere

Det er næppe hovedstads-snobberi at påstå, at Varde nord for Esbjerg ikke er en af Danmarks absolutte liebhaverenklaver. Men ikke desto mindre gemmer der sig også her kvadratmeter for de allermest kræsne købere; eksempelvis denne herregård på 709 kvadratmeter. Indvendigt er der her 17 værelser at brede sig ud på, ligesom der også er gildesal og en isoleret garage på godt 150 kvadratmeter til vognparken. Gennem haven går Varde Å, hvor man kan smide sin kajak i og padle en tur - eller man kan slå sig ned i havehuset i frugthaven.

Se villaen her

4. Grønnekærvej 6, Sønderborg, 11.500.000 kr.
Grønnekærvej 6 Foto: Home Sønderborg Fold sammen
Læs mere

Med udsigt over Sønderborg Bugt ligger denne 389 kvadratmeter store villa omgivet af sin egen park. Og hvis det ikke er nok til at lokke liebhaverne til området omkring den danske grænse, er villaen også indendørs sat gennemgående i stand til livsnyderen. Køkken, bryggers og badeværelselser er ifølge ejendomsmæglerens salgsopstilling udført i 'high end'-hvidevarer, og i garagen er der plads til tre biler. Oven på vognparken er der indrettet en lejlighed, der kan huse teenagebarnet eller måske en au pair.

Se villaen her

5. Næsset 19, Horsens, 15.675.000 kr.
Næsset 19 Foto: Nybolig Horsens Ejendomskontor Fold sammen
Læs mere

Denne arkitekttegnede villa, der ligger direkte ud til Horsens Fjord, er for øjeblikket en af de dyreste udbudte huse i den midtjyske by. Villaen blev opført for knap 90 år siden, hvor arkitektens ønske var at skabe et herskabeligt byggeri til sig selv. Og noget skiller den 350 kvadratmeter store villa sig nok ud i det jyske bybillede. Huset er nemlig opført med et spir og en nærmest labyrintlignende forhave, mens der indvendigt  bl.a. er førstesalsværelser til tjenestepersonalet med direkte adgang til køkken og kælder.

Se villaen her