Her er de dyreste boligområder uden for whiskeybæltet

Tager man turen fra liebhaver-kongen - Charlottenlund - og rundt til de nærmeste liebhaver-undersåtter, ja så kan turen faktisk klares på ganske kort tid.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Alle landets dyreste postdistrikter ligger nemlig inden for en radius af cirka 25 km fra Charlottenlund, hvor kvadratmeterpriserne i første kvartal i gennemsnit hed 50.400 kr. Det viser nye tal fra boligportalen Boliga.

Dermed er der ikke megen tvivl om, hvor I landet husejerne kan smykke deres adresselinie med det attraktive badge: Danmarks dyreste område.

Men er det ikke ligefrem den eksklusive nordkyst, der trækker, så skal man et stykke vej ned ad prisstigen og tværs gennem landet for at finde 2017s næstdyreste område.

Og også her er vi ganske tæt på en af landets få storbyer: Aarhus.

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 30.690 kr. er det nemlig Højbjerg, der, som det første område uden for Nordsjælland, kan tage plads på den attraktive liste anno 2017.

I nogenlunde samme prisleje findes også nabo-området Risskov og den anden nordlige Aarhus-bydel, Aarhus N.

Roskilde, Aalborg og Odense

Jo tættere man kommer på kvadratmeterpriser omkring de 20.000 kr., jo flere byer uden for hovedstads- og Aarhus-området, begynder at melde sig på listen.

I en af Sjællands andre store byer, Roskilde, gik husene i første kvartal således for 23.270 kr., hvilket er knap 1.000 kr. mere end i første kvartal 2016.

Det skriver Boliga.dk.

Også i Odenses attraktive M-bydel og i Aalborg er priserne fra 1. kvartal sidste år til samme periode i år steget med omkring 1.000 kr. pr. kvadratmeter.

Det placerer også Danmarks anden- og tredjestørste by i den ende af prisskalaen, hvor det nok er sjovere at være sælger end køber.

Knap så sjove tal i Nakskov

På Lollands vestkyst er de priser, som hus-kvadratmeterne er gået for i første kvartal, ikke helt så muntre som ved storbyerne.

Priserne er nemlig ifølge Boliga.dk faldet med 325 kr. fra første kvartal sidste år til i år - og med over 1.700 kr. pr. kvadratmeter siden første kvartal 2013.

Det giver en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 3.777 kr., og titlen som det billigste postnummer i landet at købe villa i, stærkt forfulgt af Spøttrup nær Skive, hvor kvadratmeterne i gennemsnit blot er 22 kr. dyrere.

Se hvad villaerne i dit område bliver handlet for her