Her er de billigste rejser i juleperioden

Skal du på tværs af landet for at holde jul med familien? Så er det fra i dag, at du kan købe billige billetter og pladsbilletter hos DSB.

Datoen mandag den 24. oktober betyder ikke kun, at der er to måneder til juleaften. Det er også dagen, hvor DSB sætter pladsbilletter og orangebilletter til salg for perioden 23. december til 2. januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Datoen mandag den 24. oktober betyder ikke kun, at der er to måneder til juleaften. Det er også dagen, hvor DSB sætter pladsbilletter og orangebilletter til salg for perioden 23. december til 2. januar.

Har du derfor planer om at skulle rejse fra boligen på Sjælland til familien på Fyn eller i Jylland, kan det være en god idé at købe pladsbilletten allerede nu. Der er nemlig rift om dem.

Det fortæller Tony Bispeskov, som er informationschef hos DSB:

- Ved du allerede nu, hvornår du vil rejse på juleferie, eller hvornår du rejser hjem igen, så kan det være en god idé at investere i en pladsbillet allerede nu og ikke vente for længe med at slå til. Det går nemlig relativt hurtigt (med salget, red.), siger Tony Bispeskov til Ritzau Fokus.

Han fortæller også, at størstedelen af juletrafikken traditionelt bevæger sig fra øst mod vest, og at den 23. december forventes at blive den travleste dag - særlig i tidsrummet mellem klokken 10 og 18.

Udover pladsbilletterne bliver de eftertragtede og billige orangebilletter også sat til salg i dag.

Normalt slår DSB sig op på, at du kan få orangebilletter ned til 99 kroner stykket. Men fordi det er juletid, er de billigste orangebilletter steget til minimum 129 kroner fra den 23. december til 2. januar, mens de billigste billetter til perioden mellem den 21. og 23. december kommer til at koste 179 kroner.

Princippet med orangebilletterne er, at de stiger i pris, desto tættere vi kommer på afgangsdatoen. Derfor skal du være hurtigt ude, hvis du vil have de billigste billetter. Til gengæld følger der en pladsbillet med i en orangebillet.

DSB oplyser også, at man som noget nyt har indført orangebilletter på regionale strækninger.

På en tur mellem København og Holbæk kan du eksempelvis få orangebilletter til 49 kroner, og det gælder også billetter til Sydsjælland, Lolland og Falster.

Vil du gerne spare lidt penge ved at rejse med bus frem for tog, er der også kommet mange alternative muligheder på markedet i dag.

En af disse muligheder er busselskabet Rødbillet, der kører rundt i hele landet.

Her åbner man også først for billetterne til turene fra København til Jylland i dag, mandag den 24. oktober, mens billetterne til den anden retning allerede er sat til salg.

Og hos Rødbillet lover man pladsgaranti til samtlige juledage - bortset fra den 24. december. Det fortæller direktør i Rødbillet, Thomas Hintze:

- Vi kører også den 24. december, men der har vi ikke pladsgaranti her modsat de andre dage. Der skal man være ude i god tid, men den 22. og 23. december kan vi garantere, at alle kommer hjem, ligesom det også er tilfældet fra den 25. til 27. december, siger han til Ritzau Fokus.

Fra den 23. december og frem til den 2. januar kører Rødbillet med deres weekendpriser. Det vil sige, at en tur fra København til Aarhus koster 120 kroner for studerende og pensionister, mens prisen for voksne er 160 kroner. Det er vel og mærke, hvis du køber billetten online.

Skal du afsted den 22. december og før, er det normalpriserne for hverdage, der gælder, hvilket betyder, at du kan få billetter ned til 95 kroner.