Her er Danmarks største boligudsalg

Selvom huspriserne er steget og antallet af handler visse steder gået op, er der stadig områder af landet, hvor det kan være svært at komme af med boligen. Se hvor i landet der er flest huse til salg.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af de seneste år har udbuddet af huse ligget i omegnen af 40.000 emner, og nogle steder er der tale om regulære udsalg, viser en ny statistik fra Boliga.dk.

I opgørelsen er der kigget på antallet af villaer og rækkehuse til salg sammenlignet med det samlede antal huse, der er registreret i byerne*, og tallene viser, at der i 35 postnumre er godt gang i udsalget.

Her har mindst hver 20. husejer sat boligen til salg, mens indbyggerne i 62 byer til gengæld ikke har travlt med at forlade boligerne, idet under to procent af husene er sat til salg.

Lange liggetider

Det relativt største udbud ser man ifølge Boliga i mindre provinsbyer, hvor op mod hver 10. hus er til salg, bl.a. i de nordjyske byer Løkken og Blokhus, hvor henholdsvis 8,8 og 8 procent af husejerne i byerne venter på  en sælger.

Samme billede ses flere steder på de mindre øer.

Således er udbuddet i Tranekær på Langeland, Søby på Ærø, Øster Assels på Mors og Rømø i alle tilfælde på over syv procent af det samlede antal huse i byerne.

Det store udsalg skyldes ikke mindst, at der er i de mindre provinsbyer er mange boliger til salg med lange liggetider.

I de 10 byer med de relativt største udbud på landsplan er liggetiden i otte ud af 10 tilfælde et godt stykke over landsgennemsnittet på 328 dage.

Ingen Prins Joachim-effekt

I andre egne af landet er der betydeligt mindre at vælge mellem for køberne.

Albertslund på den københavnske vestegn, der er helt i top i statistikkerne over, hvor husene bliver solgt hurtigst, byder på den forholdsmæssigt mindste andel af udbudte villaer og rækkehuse

Her er andelen på 0,5 procent, mens indbyggerne i Aalborg Øst og Brøndby følger lige efter med en procentandel på 1.

Det største boligudsalg i det populære område nord for København er Klampenborg.

Selvom Prins Joachim har gjort sit for at bringe udbuddet i den mondæne forstad ned med købet af en luksusvilla i sommer, er andelen stadig høj med et relativt udbud på fem procent.

Se her hvor stor en del af husene, der er udbudt i din by