Her er Danmarks dyreste rækkehuse

De ligger side om side, oftest på snorlige rækker og kan udefra synes ganske identiske. Rækkehusene.

De ligger side om side, oftest på snorlige rækker og kan udefra synes ganske identiske. Rækkehusene.Foto: Home Charlottenlund – Arne Skafdrup Fold sammen
Læs mere

Det er boligformen, hvor man hverken bor helt så fritliggende, som i en villa, eller helt så sammenpakket, som i en lejlighed.

Men selvom der nok er mange, som meget nødigt ville have deres naboer klos op ad væggen, så er rækkehusene i flere kommuner lige så eftertragtede som byernes villaer.

I hvert fald hvis man ser på liggetiderne og på de kvadratmeterpriser rækkehusene og villaerne i samme kommune er gået for i første kvartal.

Disse tal ligger nemlig i mange kommuner ganske tæt på hinanden.

Det skriver Boliga.dk.

I Aarhus Kommune er løbet næsten dødt. Her er det nemlig kun én gennemsnitlig dag, der skiller salgstiden på villaer og rækkehuse - og knap 1.300 kr. pr. kvadratmeter.*

Også i Københavns Kommune er forskellen på rækkehuse og villaer i den ende, man kan kalde mindre.

Her kostede en kvadratmeter villa i første kvartal i gennemsnit 33.500 kr., hvilket blot er 600 kr. mere, end en kvadratmeter rækkehus løb op i i første kvartal af 2017.

Og så tog det ifølge Boliga.dk i gennemsnit blot én uge mere at få solgt en villa end et rækkehus i samme periode.

Intet kompromis på rækkerne

Selvom rækkehusene i sagens natur sjældent er helt så unikke, som villaerne rundt om i landet kan være, er det langt fra ens betydende med, at der ikke kan opspores liebhaveri i rækkerne.

De tre dyreste rækkehuse, der lige nu er til salg i Danmark, ligger alle  i København og til priser i den rigtig eksklusive ende.

Se dem her:

Engelsk rækkehus i Klampenborg - 17.950.000 kr.

Dette hjørnehus i de engelske rækkehuse mellem Dyrehaven og Bellevue i Klampenborg indtager med sine over 320 kvadratmeter pladsen som landets dyreste rækkehus udbudt til salg netop nu.

Og for kvadratmeterprisen på knap 55.000 kr. er der selvfølgelig liebhaveri at komme efter. Huset fordeler sig på fire plan og er blandt andet forsynet med sildebensparketgulve, spabadekar, pejsestue og et stort køkken-alrum.

Se og læs mere om rækkehuset her:

Havudsigt ved Svanemøllestranden - 14.495.000 kr.

Danmarks næstdyreste rækkehus er helt nyopført lige på kanten af Svanemøllestranden og Øresund - som man kan nyde udsigten over fra stuen.

I det københavnske rækkehus får man for sine knap 14,5 millioner kr. 180 kvadratmeter fordelt på fem værelser og med et byggeår, der ikke bliver meget nyere. På ejendommens fødselscertifikat står der nemlig 2017.

Se og læs mere om rækkehuset her:

Stort kartoffel-rækkehus på Østerbro - 13.995.000 kr.

Tredje og sidste plads på rækkehus-skamlen går til et af de attraktive endehuse mod Søerne i Kartoffelrækkerne på Østerbro i København.

Huset er noget større, end man normalt ser i de karakteristiske københavner-rækkehuse. Her får man nemlig over 200 kvadratmeter for millionbeløbet.

Kvadratmeterne fordeler sig på syv værelser, og dertil kommer både en kælder og en have, hvorfra der er udsigt til Sortedamdosseringen.

Se og læs mere om rækkehuset her:

*Tallene er opgjort udfra den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris og antallet af salgsdage på almindelige frie handler af rækkehuse og villaer indgået i 1.kvartal 2017. Der er kun medtaget kommuner med min. 20 handler.