Her er boligsælgerne kommet ud af starthullerne

Danskere på jagt efter et nyt hjem kan godt begyndte at gøre sig klar til masser af åbent hus-arrangementer.

Danskere på jagt efter et nyt hjem kan godt begyndte at gøre sig klar til masser af åbent hus-arrangementer. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Siden årsskiftet er der blevet sat 11.300 huse, 4.500 ejerlejligheder, 1.700 andelslejligheder og 2.200 fritidshuse til salg, og det er betydeligt flere sammenlignet med samme periode sidste år, hvis man ser bort fra andelsboligmarkedet.

Det viser en ny analyse fra Boliga.dk.

Således er andelen af nyudbudte ejerlejligheder steget med 15 procent, antallet af hus-annoncer er justeret opad med tre procent, mens ni procent flere sommerhussælgere har bevæget sig ud på markedet.

Kun andelsboligmarkedet har oplevet et dyk i nyudbudte lejligheder på 32 procent.


Det er blandt andet på det københavnske ejerlejlighedsmarked, sælgerne er kommet på banen i løbet af de seneste måneder.

I forhold til sidste år på samme tid er der kommet 74 procent flere ejerlejligheder på markedet på Vesterbro, men også på Østerbro,  på Frederiksberg og i Københavns nordvestkvarter er der fart på nyudbuddet, som er henholdsvis 16 procent, 28 procent og 24 procent over niveauet sidste år.


På husmarkedet skal man bevæge sig mod Amager, hvis man vil se boligannoncer skyde op som paddehatte.

I København S er der indtil videre blevet udbudt 185 villaer  og rækkehuse i 2015, hvilket er en fordobling i forhold til samme tidspunkt sidste år, og i det jyske er Silkeborgs sælgere blandt de mest udbudsivrige. De 133 udbud af huse i årets første måneder af 2014 er vekslet til 203 udbud i år.

Andre steder i landet er boligejerne knapt så hurtige med at komme ud på markedet.

I Svendborg var der sidste år på samme tid røget 179 villaer og rækkehuse på markedet, men i år er der blot blevet udbudt 81 huse, ligesom Ringkøbings sælgere og Fjerritslevs sælgere også i stor stil har skruet ned for nyudbuddene med fald på henholdsvis 59 procent og 67 procent i forhold til sidste år.


Trods de mange nyudbudte huse og lejligheder er det samlede udbud af boliger på markedet relativt lavt.

Det totale antal boliger og grunde til salg lige nu ligger på 69.900 stk. på Boliga​, og man skal tilbage til april 2010 for at finde et lavere samlet antal.

Se hvor mange huse og lejligheder, der er kommet på markedet i din by i år.

Huse

Lejligheder

*Opgørelsen viser, hvor mange boliger der blev udbudt henholdsvis den 1. januar 2014 til og med den 19. marts 2014 samt den 1. januar 2015 til og med den 19. marts 2015.