Her drømmer danskerne om at bo

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen.
Læs mere
Fold sammen

København, Roskilde eller Vejle.

Hver en dansk by har sit eget særpræg - og der er visse af dem, som de boligsøgende i højere grad tager et kig på, når jagten på et nyt hjem sætter ind.

Ligger din lejlighed i Københavns indre by, er der nemlig flere inde og lure, end hvis postnummeret hedder 4600 og byen dermed Køge. Mens husfolket har et godt øje til Frederiksberg - bedsteborgerøen omkranset af hovedstaden.

En ny opgørelse fra den uafhængige boligportal Boliga viser nemlig, i hvilket postnummer de enkelte boligannoncer bliver vist flest gange* - og dermed hvor flest boligsøgende ser på de varer, mæglerne og selvsælgerne viser frem med vidvinkel-fotos og malende beskrivelser.

Dyrt og eftertragtet

Elsker man at nynne med på økonomernes vise om, at stor efterspørgsel også får priserne til at stige, så vil man kunne konstatere, at det skam også er de "dyre" områder, der er størst interesse for.

Ikke alene tager det inderste af hovedstaden førstepladsen for visninger på lejligheder i år - den holder også placeringen fra sidste år - mens Frederiksberg C begge år troligt er lige under.

Derefter følger Frederiksberg og Østerbro, mens en bydel som Nordhavn giver lidt nyt under solen i top-ti-listen. For ikke alene er bygningerne i sig selv spritnye - postnummeret er også fløjet fra det 26'ende mest populære sidste år til en ottendeplads i år.

Og når det kommer til villaerne, er det også brokvarterne i København og Nordsjælland, der trækker klik til sig i hobevis.

Ser man på de andre regioner, går samme tendens igen: Aalborg er de boligsøgendes stjerne i Region Nordjylland, mens Aarhus sætter sig på topplaceringerne i Region Midtjylland.

Sværere er det - i alle landets regioner - for boligsælgerne i de mindre byer. I Region Syddanmark er det for eksempel de to stationsbyer Tistrup og Gørding, der har fået færrest boligdrømmer på net-visit.

Her kan du se, hvor stor interessen har været for lejligheder i de forskellige regioner.

Her kan du se, hvor stor interessen har været for villaer og rækkehuse i de forskellige regioner.

*Boliga har oplistet postnumrene efter antallet af visninger. Antallet af visninger er baseret på medianen, ikke gennemsnittet. Metoden er valgt for at undgå, at enkelte annoncer med særdeles høje visningstal skaber ubalance i statistikken.