Her bliver husene solgt hurtigst

510 dage. Det er forskellen på salgstiden for den hurtigste by i Danmark og den, hvor salget trækker i langdrag.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Så mens sælgerne i Aarhus V i gennemsnit har haft huset til salg i 50 dage, før der er fundet en køber, så er det samme tal i Rødby 560 dage. Altså har det taget næsten halvandet år længere at sælge et hus i den lollandske købstad end i den aarhusianske forstad. Det viser en opgørelse fra Boliga.dk over salgstiderne på det danske boligmarked i 2017.*

At der er store forskelle på, hvor lang tid køberne har til at luske rundt om den varme grød i nærheden af de store byer og på landet, er næppe overraskende.

Store forskelle i Aarhus-området

Men selv hvis man nøjes med at tage en lille dansetur rundt om Aarhus, vil man støde på vidt forskellige salgstider. I Aarhus V  - nu kendt som landets hurtigste salgs-by - går det væsentligt hurtigere end i naboforstæderne. I Aarhus N har det eksempelvis taget 70 dage at sælge en villa og 137 dage at sælge huset i Tilst.

Dermed ligger mange af de aarhusianske postdistrikter i samme brede spænd som de københavnske forstæder.

For mens et hus i Hvidovre lidt uden for København i gennemsnit er blevet solgt på 82 dage, så har det taget 114 dage i for eksempel Søborg og Virum.


Spejder efter køberne

På landsplan har det i gennemsnit taget 184 dage at sælge en villa, så der er også postnumre, hvor det tager lang tid at finde den helt rette køber.

I fynske Faaborg har det således taget 359 dage at få huset solgt, mens det i Brovst er blevet gjort på 403 dage.

Rødby er den eneste by, der når at runde de 500 dage i gennemsnitlig salgstid. For den næstlængste af slagsen finder man i Ringkøbing, hvor det i årets første måneder har taget 428 dage at få en køber til at sætte sit navn på en aftale.

Her kan du se, hvor lang tid det tog at sælge huset i din by

* Boliga har opgjort salgstiden på villaer/rækkehuse solgt i 2017. Der er kun medtaget postnumre med minimum 20 tinglyste salg.