Her bliver flest boliger lynsolgt

Mens mange boligejere må vente i årevis på køberne, kan andre glæde sig over en underskrift på købsaftalen efter mindre end to uger.

Der er meget store forskelle fra kvarter til kvarter, når det kommer til andelen af lynsalg af boliger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligsiden Boliga.dk har analyseret antallet af lynsalg på det danske boligmarked i det seneste halve år, og her topper villasælgerne i Vanløse statistikken.

Her blev næsten 26 procent af boligerne afhændet efter to uger, mens sælgerne så forskellige steder som København NV, Rødovre, Aalborg, Hundested, Vedbæk og Brabrand i over 20 procent af tilfældene fik afsat deres boliger inden for 14 dage.

Lidt overraskende topper Region Nordjylland statistikken med 8,1 procent lynsolgte huse, i øvrigt lige foran Region Hovedstaden, hvor procenten sniger sig op på 7,9.

Færrest hurtigsalg finder man i Region Sjælland, hvor tallet ligger på 4,5 procent, og der er da også flere byer i regionen, bl.a. Nykøbing Sjælland, Korsør, Maribo, Nakskov og Stege, hvor der ikke et registreret ét eneste salg på under 14 dage i det seneste halve år. Skæbnen deler de med 20 øvrige byer rundt om i landet.

På lejlighedsmarkedet er det ikke overraskende Nørrebros sælgere, der fører statistikken. På såvel andelsmarkedet som ejerboligmarkedet har der været godt gang i handlerne i de seneste par år, og det kan ses på antallet af lynsalg, der udgør ca. 24 procent af handlerne i København N.

Nordjyllands største by, Aalborg, indtager ifølge Boliga andenpladsen på listen over de hurtigste lejlighedshandler med i alt 23,7 procent lynsalg, mens både København V og Vanløse kan mønstre over 20 procent lynsalg.

Kun i Næstved er det ikke lykkes nogen sælgere at få afsat deres lejligheder inden for 14 dage.

Lille fremgang Sammenlignet med samme periode sidste år kan såvel villasælgerne som lejlighedssælgerne notere en lille fremgang i antallet af hurtige handler, selvom stigningen er ganske lille.

På villamarkedet er andelen af lynsalg således blot gået frem fra 6,8 til 6,9 procent, mens procenten på lejlighedsmarkedet er steget fra 12,3 procent til 13,8 procent.

Se andelen af lynsalg i din by:

Villaer/rækkehuse 

Ejerlejligheder

Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der har været minimum 20 handler fra den 27. februar og et halvt år tilbage. Statistikken dækker kun boliger, der har været udbudt via en ejendomsmægler på nettet.