Her bliver boligerne solgt i en ruf

Mens 87 boliger landet over har været til salg i over seks år på boligmarkedet, går det straks kvikkere med at få afsat andre boliger.

De færreste sommerhuse bliver solgt med det samme - så går det trods alt lidt hurtigere at få skudt huset eller lejligheden af. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Boligsiden Boliga har undersøgt, hvor mange sælgere der er heldige og dygtige nok til at få skudt deres boliger af på under to uger, og tallene viser, at langt de fleste må berede sig på at vente et stykke tid.

Således blev 6,8 procent af de parcelhuse, 11,7 procent af de ejerlejligheder og 3,2 procent af de fritidshuse, som blev handlet mellem 1. juni og 1. december 2012, solgt inden for 14 dage, efter de var blevet sat til salg.

På villamarkedet har der været størst succes med lynsalgene i Aabybro i Vendsyssel, hvor hver tredje bolig er blevet afsat inden to uger, men også i Aalborg SV og i Rønne har køberne været rappe i en ganske stor procentdel af handlerne.

I førstnævnte tilfælde er 32 procent af villaerne blevet solgt inden 14 dage, mens det for Rønnes vedkommende drejer sig om 23 procent af hushandlerne.

Andre steder i landet er der knapt så gode udsigter til at komme hurtigt af med villaen.

I 18 byer er der ikke registreret et eneste lynsalg - blandt andet i Nordborg på Als, Bagsværd og Græsted i det nordlige Sjælland og i Odense NV.

Markedet for lejligheder har det generelt bedre, og det kan også ses på antallet af hurtige handler.

Opgørelsen fra Boliga viser, at der i blot én by - nemlig Bagsværd nord for København - ikke har været en eneste lynhandel i perioden, mens man i byer og bydele som Hillerød, København NV. og Herning i over 20 procent af tilfældene er kommet af med boligen inden for to uger.

I hovedstaden kan samtlige postnumre i øvrigt mønstre over 10 procent lynhandler.

Kigger man mod sommerhusmarkedet, er der til gengæld lidt mere tilbageholdenhed hos sælgerne.

I 15 ud af undersøgelsens 34 postnumre er det ikke i ét tilfælde lykkedes sælgerne at få skudt sommerhuset af inden for 14 dage.

Se hvor mange lynsalg, der har været i din by:

Villa/rækkehuse.

Ejerlejligheder

Fritidshuse

Statistikken er baseret på de boliger, som er registreret som solgte i perioden 1.juni 2012 - 1.december 2012, og som har kunnet matches med et tidligere udbud af boligen. Postdistrikter med færre end 20 registrerede salg i perioden er udeladt.