Her blev boligerne solgt til overpris i 2015

Mange købere måtte betale mere end udbudsprisen for at få fat i deres drømmebolig.

For et par år siden gik sælgerne næsten altid ned i pris for at få solgt deres boliger, men nu er de dårlige tider så småt ved at være ovre på boligmarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For et par år siden gik sælgerne næsten altid ned i pris for at få solgt deres boliger.

Men nu er de dårlige tider så småt ved at være ovre på boligmarkedet, hvor såvel handler som priser steg over en bred front i 2015, og nu viser det sig, at sælgerne i mange tilfælde kunne vælge og vrage mellem køberne.

Fart på lejlighedsmarkedet

Ifølge en ny statistik fra boligsiden Boliga.dk blev tre procent af sommerhusene, 3,8 procent af husene og hele 10,1 procent af ejerlejlighederne i 2015 solgt til mere, end de var udbudt til*.

Til sammenligning var tallene i 2014 henholdsvis 1,8 procent for sommerhuse, 2,3 procent for huse og 5,9 procent for ejerlejligheder, og det er navnligt det københavnske boligmarked, der trækker procenten for ejerlejligheder op.
Således blev 15, 8 procent af lejlighederne i Københavns Kommune solgt efter overbud, og dykker man ned i de enkelte postdistrikter får man en godt billede af den hektiske handelsaktivitet i 2015.

Hver femte solgt over udbudsprisen

I Københavns nordvestkvarter var det mere end hver femte lejlighed, der blev solgt til mere end udbudsprisen, ligesom der også var godt gang i Nørrebro-handlerne, hvor 18,7 procent af boligerne blev købt efter overbud.
På landsplan er det dog et postdistrikt nord for hovedstaden, der tager rekorden.
I Dyssegård blev knap 24 procent af lejlighederne solgt til overpris. Det skriver Boliga.dk.

Københavnske omegnsbyer hitter

På villamarkedet er det også byer i hovedstaden, der har været under det største køberpres.
Sælgerne i Valby og Albertslund har ifølge Boliga haft bedst held på villamarkedet med 15 procent solgte huse over udbudsprisen, mens der i Bagsværd, Vanløse Søborg og Kastrup er blevet registreret overbud i flere end 13 procent af handlerne.

Sommerhusmarkedets ivrigste overbydere har i 2015 indfundet sig i nordsjællandske Liseleje, hvor 11,8 procent af fritidsboligerne er solgt over udbudsprisen.

Se hvor mange boliger, der er blevet solgt til mere end udbudsprisen i 2015

Villaer/rækkehuse
Ejerlejligheder
Sommerhuse

*Boliga har kun medtaget postdistrikter, hvor der har været min. 20 salg i 2015, og hvor det tinglyste salg kunne matches med en ejendomsmæglerannonce eller en annonce på Boliga Selvsalg. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle salg i 2015 med i opgørelsen, som er baseret på de salg, der var tinglyst d. 11. januar 2016.