Henning tog gevinsten på sin kapitalpension

Allerede sidste år, da muligheden åbnede, betalte Henning Fugl skat af sin kapitalpension og fik kontante fordele på tre punkter.

Henning Fugl (midt på trappen) var en af de første af PFAs kunder til at benytte sig af muligheden for at konvertere sin kapitalpension til en aldersopsparong. Det har givet ham flere fordele. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Henning Fugl har allerede tjent godt på at sige ja tak, da PFA første gang i fjor åbnede muligheden for at konvertere kapitalpensioner til aldersopsparinger.

Det kan frem til årets udgang lade sig gøre med en skatterabat på 2,7 procent i forhold til den afgift på 40 procent af depotet, der ellers skal betales af en kapitalpension. Og Henning Fugl var da heller ikke i tvivl om, at det var det rigtige at gøre.

»Jeg havde 850.000 kroner på min kapitalpension, så der var jo mange penge at spare på skatterabatten,« siger han.

Men der var to yderligere gevinster at hente ved konverteringen for Henning Fugl.I PFAs udgave af en konvertering fra kapitalpension til aldersopsparing ændres de traditionelle pensioner til gennemsnitlige renter med garantier samtidig til en opsparing til markedsrente. Og det udløser et såkaldt overførselstillæg, som er den enkelte pensionsopsparers andel af de kollektive reserver, der gør det muligt at give en garanti for afkastet.

»Jeg havde i flere år haft et ønske om at flytte pensionen over i markedsrente, så det var bare at slå til med det samme,« siger Henning Fugl.

Overførselstillægget udgjorde 2,3 procent af det oprindelige depot, og som den tredje gevinst har Henning Fugl også i de forløbne ni måneder siden konverteringen konstateret et højere afkast, end han fik på den gamle, garanterede kapitalpension.

»Selv om jeg var på en af de gamle 4,5-procentsgarantier, har jeg i de senere år kun fået to procent i rente. Jeg har på ni måneder fået en rente, der svarer til 3,5 procent årligt på aldersopsparingen – efter skat,« siger Henning Fugl.

Han slog til som en af de første PFA-kunder, da selskabet åbnede for muligheden første gang, og Henning Fugl medgiver, at han nok er mere interesseret i sin økonomi end gennemsnittet. Ud over jobbet som IT-udvikler hos Eniro dyrker Henning Fugl investering af frie midler i sin fritid, og han har da også været fristet af at forvalte sin pensionsopsparing selv.

»Men når man selv investerer, skal man kunne tåle at tabe penge, og jeg har nok altid tænkt, at det var godt altid at have pensionsopsparingen via mit job at falde tilbage på,« siger han.