Helbredelse gennem Toscanas kildevand

Velvære. Italienerne opfandt spa-kulturen, og nu kan man forkæle sig selv med et ophold på nogle af Italiens bedste spa-hoteller.

Alle taler om at holde kurferie med spa og wellness. Intet er dog mere naturligt end at forkæle sig med et afslappende spa-ophold i Italien, for spa-kulturen stammer i virkeligheden fra antikkens romerrige. Spa er nemlig en forkortelse af Salus Per Aquam, der betyder "helbredelse gennem vand".

Den danske rejsearrangør med speciale i Italiensferier, Sydeuropacentret, og flyselskabet Sterling har fundet nogle af Italiens bedste spa-resorter, hvor klassisk luksus kombineres med elegant forkælelse og udsøgt gastronomi.

På programmet er tre spa-hoteller, der alle ligger i Toscanas smukke landskab – og man skulle jo nok mene, at hotellerne med spa og wellness ved, hvad de har med at gøre.

Gennem mere end 2000 år har man brugt de gamle, varme kilder, der gør Italien til et af verdens mest alsidige spa-lande. Italienerne har rendyrket spa-kulturen. De tre hoteller i det nye program har alle rod den i tusindårige italienske tradition, men de kan samtidig byde på avantgarde behandlinger, der kombinerer natur, forskning og erfaring. Det er et helt nyt velværekoncept, hvor den moderne spa forener klassiske kurtraditioner med orientalske behandlingsformer.

Alle tre spa-reporter i Sydeuropacentrets nye katalog er bygget op omkring et klassisk, toscnsk adelssæde, som har undergået en nænsom renovering af de historiske bygninger.

De har alle tre nogle fortrinlige spa-faciliteter. For eksempel er der i det ene af stederne, Fonteverde, en pool, hvorfra man kan svømme ind og ud af bygningen, og når man opholder sig udenfor i poolen, kan man nyde udsigten ud over dalen Val d'Orcia med vulkanen Monte Amiata i baggrunden. Foruden de lækre badeforhold råder spa-centret over en række saunaer og tyrkiske bade, og der er mulighed for mange former for massage og anden afslappende kropsforkælelse.

Et andet af hotellerne, Grotta Giusti, råder over en imponerende, naturlig grotte, Grotta Millenaria, der fungerer som et stort dampbad i naturlige omgivelser.

Nok er det vigtigt at pleje krop og sjæl, men til nydelsen hører også spa-hotellernes køkken, hvor vægten er lagt på toscanske og italienske specialiteter og gode toscanske vine.

Der er rig lejlighed til at kombinere spe-opholdet med golf, idet der er indtil flere golfbaner nær hotellerne.