Har du en million? Her kan du få 18 kvadratmeter - og her kan du få 320 kvadratmeter

Er det nu også så vigtigt, at få flyglet med i mit næste hjem? Kan jeg klare mig uden mit bordfodboldbord? Eller måske er det dragkisten fra oldemor, der må vinkes farvel til?

ARKIVFOTO: Hvis man drømmer om hus i København - og man ikke har en digital version af von Ands pengetank - så skal man nok til at muge væsentligt ud i ejendelene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Hvis man drømmer om hus i København - og man ikke har en digital version af von Ands pengetank - så skal man nok til at muge væsentligt ud i ejendelene.

For har man fået printet en rund million på sit nye lånebevis fra banken, vil man nok komme sine samboer ved, hvis adressen skal være i børnefamilie-mekkaet på Østerbro i København. Sølle 18 kvadratmeter får man for pengene der, viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.*

Og skal hockeystavene, de broderede duge og ismaskinen derfor have en ny ejer af pladshensyn, kan det være, at man skal have fat i en huskøber med samme budget i lollandske Rødby. Her er der nemlig udsigt til hele 320 kvadratmeter - lige knap fem og en halv petanquebane - hvis man giver en million for huset.

By eller land

Den store forskel på, hvor meget man får sine penge rundt omkring i landet viser ifølge boligøkonom og Boliga-direktør Frederik Rovsing, at opsvinget på boligmarkedet ikke har ramt hele Danmark.

»Der er visse lyspunkter på boligmarkedet i landdistrikterne, men overordnet set er det bykommunerne, der oplever det største ryk-ind af nye indbyggere, og det bliver afspejlet i priserne.  I de mindre by- og landsbysamfund kan det samtidig være svært at opnå realkredit-finansiering til husene, og derfor er køberskaren ofte reduceret til folk, der enten kan købe kontant eller opnå finansiering via et pantebrevslån,« siger Frederik Rovsing.

Og mellem muligheden for pladspaladser og mikrohuse ligger der alle landets andre byer.

Tager man et helt gennemsnitligt hus på 120 kvadratmeter, så er der også en dansk by, hvor der er lige præcis den størrelse, man vil kunne købe sig for en million: i sjællandske Fuglebjerg.

Af de jyske postnumre er det i Aarhus C, man får mindst plads for pengene. Blot 26 kvadratmeter kan man købe sig til, hvis man vil bo i centrum af den jyske hovedstad.

Her kan du se, hvor meget hus man får for pengene i din by.

* Boliga har opgjort salgskvadratmeterprisen for villaer/rækkehuse solgt fra januar til november 2017. Der er kun medtaget postdistrikter med minimum 20 salg i perioden.