Halvering af renten - lille stigning på vej

I dag begynder endnu en serie flekslånsauktioner: Om et år er renten kun steget med én procent, forudser BRFkredit.

BRFkredits cheføkonom Ulrikke Ekelund forventer, at renten vil stige det kommende år - men renten vil også om et år være relativt lav, forventer hun. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen

I sidste uge lagde Realkredit Danmark ud med auktioner over de obligationer, der ligger til grund for renten på flekslån.

I grove træk er der indtil nu tale om godt og vel en halvering af renten fra godt fem procent til lige nu under to procent. Det er den laveste etårige fleksrente nogensinde i Danmark. I sidste var den korte rente nede på bare 1,8 procent, men den endelige fleksrente for boligejerne for næste år er et gennemsnit af en række auktioner fra hvert realkreditinstitut.

Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

I dag er det så BRFkredit, som indleder obligationsauktionerne, og forventningerne her er nogenlunde de samme, skriver borsen.dk: Boligejere med flekslen får rigtigt mange flere penge mellem hænderne næste år.

Men festen fortsætter nok ikke i dette gear i forfærdeligt lang til endnu, forudser BRFkredits cheføkonom. Ulrikke Ekelund vurderer, at centralbankerne begynder at forhøje de ledende renter fra sommeren 2010.

"Det betyder, at de ledende renter formentlig vil være forhøjet med 0,5 til 0,75 procentpoint  ultimo 2010. Det vil sætte sig i de korte boligrenter," siger Ulrikke Ekelund.

"Samler vi sammen, betyder det, at det næppe vil være urealistisk, hvis de korte boligrenter er op mod ét procentpoint højere, når vi går ind i 2011," siger ulrikke Ekelund til borsen.dk.

Lån med variabel rente for i alt 650 milliarder kroner skal refinansieres i dette efterår.