Hænger arvinger på regning for rengøring?

Ny arvelov hjælper, hvis der er tvivl om boets værdier.

Skal der professionel hjælp til rengøring i et dødsbo? Arvingerne behøver ikke frygte for at komme til at hænge på regningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Min mor er afgået ved døden, og jeg står tilbage som eneste arving. Min mor blev fundet død i sin lejlighed, som hun har boet i i 37 år. Den trænger gevaldigt til renovering, og det kræver professionelle at rydde den og gøre rent.

Er det os, der skal sørge for at hyre folk til tømning og rengøring, eller skal vi kun opsige lejligheden, og så står boligforeningen for det?

Vores spørgsmål er så, om vi skal frasige os arv og gæld for ikke at komme til at hænge på en stor regning, hvilket vi er meget bekymret for?

Venlig hilsen H.

! I skal ikke være nervøse for at komme til at hænge på gælden. Efter den nye arvelov behøver ingen arving frygte det, hvis tingene gribes fornuftigt an. Er der tvivl om boets værdier, så skal I blot ikke påtage jer at få det udleveret.

Hvis der ikke er mange midler, vil skifteretten kunne slutte boet som et såkaldt begravelsesudlæg. Hvis I påtager jer at afholde begravelsen og udgifterne, så vil skifteretten kunne bestemme, at I skal have lov til at tage de aktiver, der måtte være op til ca. 41.000 kroner.

Hvis der er flere aktiver, men tvivl om gælden, så kan boet blive behandlet af en bobestyrer. Hvis det viser sig, at der er mere gæld end aktiver, så vil arvingerne ikke hæfte herfor.

Inden I befatter jer med boet, bør I tale med skifteretten, som vil bede jer om at vurdere aktivernes og gældens størrelse.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk