Guldregn mod vest: Her er lejlighederne steget mest i pris

Flere steder i Danmark er det blevet dyrere at købe ejerlejlighed. Det skyldes blandt andet prisernes himmelflugt i København.

Der er aldrig langt efter en kop sukker hos naboen, hvis man bor i en af landets mere end en million lejligheder. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er aldrig langt efter en kop sukker hos naboen, hvis man bor i en af landets mere end en million lejligheder.

Men hvis det var den københavnske vestegn, man havde udset som det nye lokalområde, havde det været billigere at købe bolig for et år siden. Glostrup, Høje-Taastrup og Ishøj er nemlig de kommuner, hvor priserne på ejerlejligheder procentvist er steget mest, viser tal fra Boliga.*

I Glostrup er de gennemsnitlige priser gået fra 17.196 kroner per kvadratmeter til 20.637 kr. Det er en stigning på 20 procent.  Mens gennemsnitspriserne i Høje-Taastrup og Ishøj er steget med henholdsvis 19 og 18 procent.

Selvom tallene kan blive påvirket af rekordhøje eller -lave handler, så er tendensen klar: Vestegnen hitter.

København smitter af

Det er ikke tilfældigt, at det er kommunerne rundt om København, der oplever de største stigninger i øjeblikket:

- Det er de berømte ringe i vandet. Når priserne i centrum kommer op i et højt nok leje, begynder folk at overveje, om det ikke er cykelturen ind til byen værd, hvis man får mere bolig for pengene, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom hos Nordea.

Samtidig er boligpriserne på vestegnen endnu ikke oppe i samme leje som selve hovedstaden. Det giver flere muligheder for at lede efter det sted, der passer til lige ens egne præferencer.

- Det primære for mange mennesker er afstanden til byen, og om kulturen passer til ens alder. Og så har det selvfølgelig betydning, hvor stor en pengepung, man har med sig, siger Lise Nytoft Bergmann til Boliga.

Også kommunerne Rødovre, Odense, Vallensbæk og Gladsaxe har oplevet stigninger på omkring 10 procent.

Dyreste områder

De største stigninger er dog ikke lig de højeste priser. Dem finder man for ejerlejligheder i Frederiksberg Kommune. Her koster en kvadratmeter bolig 38.565 kr. - en stigning på syv procent i forhold til året før

Herefter følger det brandvarme boligmarked i København, hvor priserne for hele kommunen er steget med seks procent til en kvadratmeterpris på 33.677 kr.

De billigste kvadratmeter ejerlejlighed får man i Randers, Slagelse og Næstved Kommune, hvor hver kvadratmeter koster under 10.000 kr.

Her kan du se salgspriserne på ejerlejligheder i hele landet.

Her kan du se salgspriserne på villaer og rækkehuse i hele landet.

* Boliga har opgjort de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i henholdsvis andet kvartal 2015 og andet kvartal 2016. Der er kun medtaget kommuner med minimum 20 salg i fri handel i perioden. I kommuner med forholdsvis få handler kan enkelte boligsalg give større udsving i kvadratmeterpriserne mellem de to kvartaler.