Grundejere kræver indgreb mod fejlskat

Grundejere mener, at Skats opkrævning af grundskyld sker på et vilkårligt og uretfærdigt grundlag. Skats retssikkerhedschef bør gribe ind, lyder kravet.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skats grundvurderinger er som elastik i metermål, mener en sammenslutning af grundejerforeninger i Københavns Kommune. Det skriver Politiken.

Fra sammenslutningen Grundejeren.dk lyder det, at opkrævningen af 27 milliarder kroner i grundskyld på et usikkert og uretfærdigt grundlag er »det største retssikkerhedsmæssige problem« på skatteområdet i dag.

Skat blev sidste år kritiseret af Rigsrevisionen for at ramme ved siden af med tre ud af fire ejendomsvurderinger.

Mens Skat har givet store rabatter til beboere i etageejendomme i de store byer ved at vurdere grundene kunstigt lavt, så blev parcelhusgrundenes værdier i hovedstadsområdet i 2011 forhøjet med gennemsnitligt 49 procent.

Den stigning, som regeringen med SF og Enhedslisten har fastlåst indtil 2017, er »helt udokumenteret«, mener formand for Grundejeren.dk Birgit Philipp.

»Det er som elastik i metermål, og det er i hvert fald ikke en retfærdig behandling, så det burde være en sag, som Skats retssikkerhedschef tog op,« siger hun til Politiken.

Skats borger- og retssikkerhedschef, Margrethe Nørgaard, henviser ifølge Politiken til, at der er blevet oprettet et center i Skatteministeriet, som skal udarbejde forslag til et nyt vurderingssystem.

Derudover vil der i 2017 og 2018 blive taget stilling til en eventuel regulering tilbage i tid, oplyser Margrethe Nørgaard og afviser på den baggrund at indlede en undersøgelse af området.