Gratis adgang til reelle boligpriser

Se den forrige pris for drømmehuset eller søg på din vej og se, hvad naboerne har givet for huset.

Hvad skal boligen koste? En ny service giver adgang til de seneste handlede boliger, så du kan sammenligne priser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Claus Bech

Der er krig på kniven på boligmarkedet. Det gælder ikke kun mellem købere og sælgere, som stadig står stejlt over for hinanden og ikke helt kan blive enige om, hvad den rigtige pris er efter flere års nedtur og en finanskrise.

Nu kommer flere portaler på nettet parterne til hjælp. Med fri adgang til prisen på alle bolighandler stiger informationsniveauet i hvert fald.

Først kom boligportal.dk med oplysningen om, at man kan søge på alle registrerede salgspriser i Danmark siden 1992.

»Skal forbrugerne have et realistisk billede af boligmarkedet, skal de kende de reelle salgspriser. Nu får sælgerne et mere realistisk billede af, hvad de kan få for deres bolig, og køberne får klar besked om, hvad boliger koster der, hvor de selv overvejer at købe«, siger adm. direktør Henrik Løvig fra Boligportal.dk til Politiken.dk.

For at få adgang til priserne skal dog betale 49 kroner for 30 dage.

Den konkurrerende portal Boliga.dk tilbyder nu adgang til handelspriserne tilbage til 2004  - gratis. Man kan søge på et postnummer og en vej for at se, hvordan priserne har udviklet sig et bestemt område, man er interesseret i. Eller man få stillet nysgerrigheden og se, havd naboen har givet for sit hus: For eksempel kan under 2900 Hellerup og Hambros Alle se, at nogle af boligerne her har skiftet ejer for beløb mellem 10 og 75 milioner kroner.

"For køberne giver det en endnu større gennemsigtighed, fordi man kan se de faktiske salgspriser i området og derved få endnu mere indsigt i den bolig, man overvejer at købe. Et boligkøb kan i manges tilfælde være den største beslutning og investering, man foretager i livet, og derfor er det ekstremt vigtigt, at man får så mange oplysninger som muligt. Desuden vil sælgere kunne orientere sig om priserne i nabolaget og dermed sætte en skarp udgangspris," siger partner Ricco Zuschlag fra Boliga.dk. 

Tjek handelspriserne her.