Google tilbyder nu pengeoverførsel på mail

Den amerikanske it-gigant Google er klar med en løsning til brugere af e-mailsystemet Gmail, som gør det muligt at overføre penge til hinanden. Endnu udbydes tjenesten kun i USA.

Googles administrerende direktør, Sundar Pichai. Fold sammen
Læs mere
Foto: Beck Diefenbach

I Danmark sidder Danske Bank med MobilePay tungt på markedet for overførsel af penge på mobiltelefonen, men nu rykker mægtige Google på sig inden for samme område.

Google har netop lanceret en ny service for brugere af it-virksomhedens e-mailsystem, Gmail, som gør det muligt at overføre penge via mail. Det foregår på samme måde, som når man sender en fil eller et billede, og det er muligt både at overføre penge og anmode om en pengeoverførsel, ligesom MobilePay tilbyder.

Googles hjemmeside præsenterer produktchef Sam Kansara den nye service og lægger i indlægget vægt på, at servicen også tillader at sende penge til personer uden en Gmail-adresse.

Man skal til gengæld være bosiddende i USA for at bruge den nye feature, for Google har indtil videre kun lanceret servicen i hjemlandet. Og hvis man er på en smartphone i stedet for en computer, er det kun Android-brugere, der kan bruge servicen.

Google har mobil betalingsløsning via Android-telefoner med Android Pay, mens Apple tilsvarende opererer med Apple Pay. I Danmark har Nets imidlertid satset på at udvikle Dankortet til at ligge på mobiltelefonen, så forbrugerne dermed kan bruge betalingskortet digitalt med mobiltelefonen i certificerede apps.

Mange danske butikker har det digitale setup til at lukke både Android Pay og Apple Pay indenfor, men de to gigantiske spillere har altså endnu ikke fået en betydelig rolle på det danske marked - hverken på mobilbetaling eller pengeoverførsler.