Gør et kup på tvangsauktion

Prisen på tvangsauktioner er på vej ned i takt med, at antallet af boliger på tvangsauktioner stiger.

På tvangsauktion køber man boligen som beset - køber hænger selv på fejl og mangler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox

Antallet af tvangsauktioner stiger og stiger, og hvor der tidligere var annoncer for boliger til salg i aviserne, er der efterhånden nu kun annoncer for tvangsauktioner.

Hvis du overvejer at købe din næste bolig på tvangsauktion, kan det være, du skal overveje at komme ud af busken nu. Ifølge advokatkæden Advodan er det nemlig et gunstigt tidspunkt at købe en bolig på tvangsauktion:

»Priserne på tvangsauktioner er meget lave lige nu. Det skyldes blandt andet, at der i øjeblikket er flere tvangsauktioner end tidligere, at udbuddet på det frie boligmarked er på et meget højt niveau, og at de store prisfald på det frie boligmarked smitter af på tvangsauktionerne. Herudover er der også langt færre interesserede auktionskøbere, og det betyder, at der er færre om buddet,« siger advokat Thomas Colstrup fra Advodan i Næstved.

Der er fælder på vejen

Han advarer dog mod en række fælder, når man kaster sig ud køb af bolig på en tvangsauktion.

»Når du køber bolig på tvangsauktion, køber du boligen som beset. Der udarbejdes ikke nogen tilstandsrapport, og der kan derfor heller ikke tegnes nogen ejerskifteforsikring. Det betyder, at du som køber selv hænger på eventuelle fejl og mangler,« siger Thomas Colstrup.

Han anbefaler derfor, at man allierer sig med en håndværker eller byggesagkyndig, som kan tage med til besigtigelsen og gennemgå boligen.

Samtidig minder han om en vigtig detalje i forbindelse med tvangsauktioner:

”Det er vigtigt at holde sig for øje, at det bud, du giver ved auktionen, ikke dækker det beløb, du faktisk ender med at skulle betale. Ud over buddet skal du betale forskellige skyldige restancer og omkostningerne ved auktionen. Herudover skal du tage højde for, at nogle af de lån, der skal indfries, måske kun kan indfries til overkurs, og du skal kunne stille sikkerhed for, at du har midlerne til at opfylde auktionsvilkårene. Med andre ord er det altså utrolig vigtigt, at du har gennemgået alle de økonomiske aspekter ved købet, inden du byder, og at finansieringen af købet helt på plads med banken inden auktionen,” siger Thomas Colstrup.

Læs også: Sådan køber du på tvangsauktion