Gør et feriebolig-kup: Her er boligmarkedets skjulte juveler

De fritidshuse, der ligger med god plads på landet eller tæt på havet, kan ofte være en dyr investering. Men udvider du boligsøgningen til også at omfatte helårshuse, kan du med flexbolig-muligheden ofte få et sommerhus til en billigere pris.

Hjembækvej 62, Sangstrup. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen Fold sammen
Læs mere

De seneste år har det været muligt at søge om flexbolig-status, når man har købt et helårshus, så man ikke behøver at bebo adressen fast.

Og det har åbnet Udkantsdanmarks boligmarked på vid gab.

Det betyder nemlig ikke bare, at man også kan inddrage helt almindelige villaer i sin søgning efter et nyt sommerhus eller en god investeringsmulighed.

Du kan også nøjes med et noget mindre greb i lommen. Helårsboligerne i Udkantsdanmark bliver nemlig udbudt til væsentligt lavere kvadratmeterpriser, end fritidsboligerne gør.

Det skriver boligsiden Boliga.

- Det er svært at bevare nogen form for pessimisme for flexbolig-ordningen, for den giver nogle muligheder, som man ikke har ved almindelige fritidsboliger, siger Henrik Ejby.

Han er ejendomsmægler og indehaver af mæglerbutikken Henrik Ejby, der dækker Sydsjælland, Lolland, Falster og de mindre omkringliggende øer.

- Man kan eksempelvis se bort fra de meget sommerhusprægede områder. Man kan vælge noget, der ligger helt ned til vandet - eller en lejlighed i områdernes større byer. Og når man bliver moden til at flytte ud på landet fast, kan man tage huset i brug som helårsbolig.

Her kan du se nogle af de lækreste flexboliger til salg netop nu:

1. Udsigt over Kattegat - 1.350.000 kr.

Er du på udkig efter et sommerhus i det midtjyske, kunne en bolig som denne måske være sagen.

Ifølge ejendomsmægleren er det 249 kvadratmeter store landsted nemlig en ideel mulighed som flexbolig, og det betyder altså, at du kan bruge adressen, uden du behøver at bebo den fast.

Huset ligger cirka syv kilometer fra Grenaa - direkte til Sangstrup Klint og havet i Gjerrild Bugt på spidsen af Jyllands næsetip.

Se og læs mere om boligen her

 

2. Masser af plads på Bogø - 1.995.000 kr.

Har du brug for en ekstra bolig, hvor der er god plads omkring dig? Så kunne en villa med flexbolig-status på Bogø nord for Falster, måske være sagen.

Dette hus er 130 år gammelt,  og i alt er der ni værelser og 319 kvadratmeter, man kan brede sig ud på i ferierne.

Huset ligger i Bogø By - og man kan komme til øen uden at skulle sejle. Der er nemlig både forbindelse ad motorvej fra Sjælland eller via Møn.

Se og læs mere om boligen her

Artiklen fortsættes under billedet.

Nybygade 3, 4793 Bogø by. Foto: Mæglerfirmaet Henrik Ejby Fold sammen
Læs mere

3. Landidyl på Sydsjælland - 2.500.000 kr.

Denne bolig ligger omgivet af natur i den lille by Bøgelunde ved Skælskør på Sydsjælland.

Og er du interesseret i at gøre denne 230 kvadratmeter store villa til din nye ferieretræde, så er der ifølge sælger mulighed for at få flexboligstatus på ejendommen.

Huset ligger på en 3.759 kvadratmeter stor grund - hvor der blandt andet også er tennisbane, skriver Boliga.

Se og læs mere om boligen her

Artiklen fortsættes under billedet.

Foto: Boliga Selvsalg Fold sammen
Læs mere

4. Panoramaudsigt over Storebælt - 3.695.000 kr.

Fra denne villa i Frørup syd for Svendborg er der direkte udsigt over Storebælt med broen i det fjerne.

Så vil du have et fritidshus med havudsigt, kunne dette 102 kvadratmeter store hus, hvor der er mulighed for at indhente flexstatus måske være sagen.

Boligen har en stue med brændeovn, et køkken med havudsigt og flere badeværelser.

Se og læs mere om boligen her

Artiklen fortsættes under billedet.

Kystvej 27 5871 Frørup.  Foto: danbolig Ringe. Fold sammen
Læs mere

5. Udsigt til vinmarker på Vestsjælland - 4.995.000 kr.

Drømmen om at holde sommerferie og forlængede weekender blandt abrikoslunde og figentræer - med udsigt til naboens vinmark er ikke kun noget, der hører de norditalienske breddegrader til.

Nær Nekselø Bugt på Nordvestsjælland er denne villa på 170 kvadratmeter nemlig til salg, og den ligger omringet af frugttræer og tæt på vandet i et område, hvor der tillades flexbolig.

Det vil altså sige, at huset, der er totalombygget i 2007 og opført i canadisk cedertræ, kan erhverves som fritidshus nu og sidenhen tages i brug som helårsbolig, skriver Boliga.

Se og læs mere om boligen her

Kolåsvej 6 4540 Fårevejle. Foto: Danbolig Holbæk - Henrik Larsen A/S Fold sammen
Læs mere