God timing: Sælgere scorer kassen på lejligheder

Sælgere af ejerlejligheder, der solgte i et af de to seneste kvartaler, har i gennemsnit fået 49 procent mere for deres lejlighed, end de gav for den.

Priserne på københavnske ejerlejligheder har længe været på himmelflugt, og især sælgere på Frederiksberg C har formået at tjene godt på at sælge ejerlejligheder siden 1. oktober sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er svært at forudse, hvornår det er optimalt at sælge sin ejerlejlighed for at opnå størst mulig gevinst.

Ikke desto mindre har ejere, der har solgt deres lejlighed i løbet af de to seneste kvartaler, tilsyneladende timet deres salg ret fornuftigt.

Det viser tal, som Boliga har trukket.

Ejerlejligheder solgt fra 1. oktober 2015 til og med 31. marts 2016 er således blevet solgt med ganske flot gevinst i forhold til den pris, sælgerne selv betalte for deres bolig.

På landsplan har ejerlejligheder indbragt sælgerne en gevinst på 49 procent svarende til 507.690 kroner, og det er ikke overraskende Region Hovedstaden, der fører an med en gevinst på 56 procent.

Nordjylland følger pænt efter med 51 procent, mens Region Sjælland trækker landsgennemsnittet gevaldigt ned med 24 procents gevinst.

Fyldte lommer på Frederiksberg

Priserne på københavnske ejerlejligheder har længe været på himmelflugt, og især sælgere på Frederiksberg C har formået at tjene godt på at sælge ejerlejligheder siden 1. oktober sidste år.

I gennemsnit lykkedes det at score en gevinst på 108 procent i forhold til købsprisen, hvilket svarer til 1.538.661 kroner i rede penge.

Det sender Frederiksberg i top foran Vesterbro, Nørrebro og Østerbro, hvor priserne ligeledes er steget voldsomt de seneste år.

Aalborg topper Jylland

Lidt længere nordpå har sælgerne i Charlottenlund, Hellerup og Værløse også haft held i sprøjten med gevinster omkring 70 procent, mens Aalborg er den by vest for Storebælt, som har haft størst succes på lejlighedsmarkedet.

Her har sælgerne i de to seneste kvartaler solgt med en fortjeneste på 55 procent, eller hvad der svarer til 356.932 kroner i kontant gevinst, og det er otte procentpoint bedre end Aarhus N, der er næste jyske postdistrikt på listen med 47 procent.

Til gengæld er den kontante gevinst størst i Aarhus C, hvor man i gennemsnit kunne indkassere på den pæne side af 500.000 kroner, hvis man solgte sin lejlighed mellem 1. oktober og 31. marts.

Du kan se de 30 postdistrikter, hvor sælgerne har tjent mest på deres ejerlejligheder her.