Glem den tidlige pension: Du har alligevel ikke råd

Hvis du vil gå imod politikernes anbefalinger og pensioneres som 65-årig, koster det dyrt.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan blive meget dyrere for dig, hvis du vælger at gå imod politikeres ønske om at udskyde pensionen, indtil du fylder 68. I hvert fald hvis du vil opretholde den samme indtægt. Det skriver Jyllands-Posten mandag.

De radikales formand, Morten Østergaard, var ude torsdag og tale for en højere pensionsalder - nemlig på 68 år fra 2030, og det vil formentligt være en dårlig forretning, hvis du alligevel går på pension tidligere end det.

PFA har regnet på sagerne, og det viser sig, at en 30-årig pensionskunde, der i gennemsnit tjener 450.000 om året frem til pensionen, skal betale 2.600 ekstra om måneden, hvis han vil på pension som 65-årig i stedet for som 68-årig og opretholde den samme indtægt.

»Selv de fleste af dem, der mener, at de har en solid pensionsopsaring, vil opleve, at de sparer for lidt op. Så det er nu, de skal i gang, hvis de vil tidligere på pension,« lyder opfordringen fra Søren Andersen, der er direktør hos pensionsmægleren Willis.

Det er blandt andet renteniveauet, der rammer pensionskunder, som vil stoppe på arbejdsmarkedet tidligt. Ifølge Danica Pension kan man ikke forvente at få de samme afkast med det nuværende renteniveau. Desuden er afkastet ofte allerbedst i de sidste år, før pensionen skal udbetales, og de penge går man altså glip af.