Gigantisk forskel: Her får du Danmarks dyreste og billigste huse

Foto: Kasper Palsnov. Her får du Danmarks dyreste og billigste huse (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Elsker du muligheden for at få en kop kaffe på hvert et gadehjørne?

Om at det lokale supermarked er fuldt disponibelt til pludseligt opståede 'cravings' på alle tider af døgnet og i det hele taget bare tanken om at kunne høre folk omkring dig det meste af tiden?

Så bliver prisen på dit nye hus en hel del dyrere, end hvis du trives bedre med himlens fugle, skovens grønne træer og lidt længere til naboerne.

Helt nye tal fra boligsiden Boliga viser nemlig, at de sælgere, der bor i storbyen og har deres huse til salg her midt i august, forventer at få helt op til 53.000 kr. mere for hver eneste kvadratmeter i deres hjem, end dem der sælger længere ude på landet.

Det er således på Frederiksberg i hovedstadsområdet, at sælgerne for øjeblikket vil have allermest for deres villaer.

Her koster en gennemsnitlig kvadratmeter nemlig 57.100 kr., mens man i Bylderup-Bov helt nede ved den dansk-tyske grænse blot udbyder husene til 3.810 kr. kvadratmeteren.

Træk sydpå

Det er således ikke kun, hvis du er en trækfugl eller på flugt fra det danske sommervejr, at det kan være et fornuftigt træk at drage sydover, når boligjagten skydes i gang.

Langt de fleste af Danmarks for øjeblikket 20 billigste postdistrikter ligger nemlig i den sydlige del af landet - hovedsageligt i Sønderjylland og på Lolland.

Og her kan der være rigtig mange penge at spare eller ekstra kvadratmeter at komme efter.

Hedder boligbudgettet eksempelvis 2,5 millioner kr., vil det i Danmarks billigste områder, som bl.a. også tæller Agerskov, Horslunde, Søllested og Højer, række til et hus på omkring 500 kvadratmeter, skriver Boliga.

Hvorimod et tilsvarende budget i Danmarks dyreste egne på Frederiksberg, Østerbro i København, Charlottenlund, Klampenborg og Hellerup blot køber dig adgang til en villa på beskedne 50 kvadratmeter.

Her er det dyrest og billigst at købe hus

*Boliga.dk har beregnet den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris for alle villaer og rækkehuse udbudt offentligt til salg d. 15. august 2017.