Gennemsnits-huset er 10 procent for dyrt

Når hammerslaget lyder, er en gennemsnitsvilla til tre mio. kr. blevet 315.000 kr. billigere.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan ser virkeligheden ud på det ramponerede boligmarked, hvor en dansk villaejer i gennemsnit må forvente at justere prisen 10,5 procent nedad, før en køber slår til.

Det viser nye tal fra boligsiden Boliga.dk.

Mens parcelhus-sælgerne kun får ni ud af ti kroner hjem, når de handler, bliver der givet lidt mindre rabat til købere af ejerlejligheder.

Her er forskellen mellem den først udbudte pris og den endelige salgspris på 8,3 procent.


 
*Samlet set har villasælgerne i løbet af året givet 3,5 mia. kr. i rabat, før de fik solgt, mens ejerlejligheds-sælgerne har filet lidt over 700 mio. kr. af priserne.

Rutsjetur i Region Sjælland

De hårdest ramte hussælgere finder man i Vest- og Sydsjælland og på Lolland-Falster.

I Lolland Kommune har køberne fået villaerne og rækkehusene knap 17 procent billigere, end boligernes oprindelige pris, mens Odsherred Kommune, Vordingborg Kommune, Guldborgsund Kommune, Holbæk Kommune og Kalundborg Kommune kommer ind på de følgende pladser og bekræfter billedet af et trægt boligmarked i Region Sjælland.

De største prisnedslag i Jylland finder man ifølge Boliga nordjyske Morsø Kommune, hvor sælgerne har måttet høvle 14,1 procent af prisen for at få køberne til at skrive under.

 

Omvendt har der været knapt så meget at rafle om i Albertslund Kommune, Esbjerg Kommune og Aarhus Kommune, hvor prisnedslagene på villaer ligger omkring de 7,5 procent.

Kun lille rabat i Aarhus På markedet for ejerlejligheder er det Slagelse Kommunes sælgere, som har været gennem den største rutsjetur i udbudsperioden med en rabat på 15,4 procent til køberne, mens Aarhus Kommunes sælgere i bunden af listen er sluppet med at justere prisen 5,7 procent nedad , før køberne slog til.

I København er der blevet filet 7,6 procent af udbudsprisen.

Se tallene for din kommune

Villa/rækkehuse: 

Ejerlejligheder: