Fyrede går forgæves i banken

Fra en konkurs til de ansatte får deres løn, kan der gå flere måneder, og i mellemtiden er der ikke hjælp at hente i banken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver dag melder nye virksomheder om konkurser, og det medfører i mange tilfælde øjeblikkelige økonomiske problemer for medarbejderne. Bankerne er nemlig meget tilbageholdne med at bevilge lån til fyrede, skriver dr.dk.

Problemerne opstår i mange tilfælde, fordi der let kan gå et par måneder fra en virksomhed går konkurs, til medarbejderne får penge fra lønmodtagernes garantifond.

"Vi oplever, at flere medlemmer får at vide i deres bank, at de ikke kan låne penge. Det er som om, at bankerne på grund af krise og arbejdsløshed siger, at vi kan ikke tilbyde jer et lån," siger chefjurist Bent Hansen fra fagforeningen fagforening Business Danmark.

Det oplevede den 49-årige key account manager Kim Berggreen, da hans arbejdsplads gik konkurs i december og han gik i banken efter et midlertidigt lån.

"De smækkede pengekassen i, så der var ikke meget velvillighed at hente. Flere af mine kollegaer fik samme besked fra deres bank, da de fortalte, at de var ramt af konkurs, og godt ville låne lidt til de fik penge af lønmodtagernes garantifond," siger Kim Berggreen.

Hos bankernes brancheorganisation Finansrådet melder underdirektør Susanne Schøtt hus forbi.

"Enhver kreditgivning beror på en konkret kreditvurdering. Finansrådet har ikke kendskab til de konkrete sager og kender ikke motiver til, hvorfor der gives kredit eller ej. Der kan vi desværre ikke kommentere på denne sag," siger hun.