Fusk med hvert andet rejsefradrag

Især østeuropæiske arbejdere snyder med rejsefradraget, afslører Skat.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver snydt i en lang række sager om rejsefradrag, skriver Fagbladet 3F.

Skat har set på 3.000 af de udenlandske og danske arbejdere med størst fradrag. I 1.800 af sagerne blev der snydt med fradraget, viser en opgørelse fra Skat’s indsatsgruppe.

I flere end halvdelen af sagerne er der tale om udlændinge, og det er især østeuropæiske arbejdere, der snyder.

- De fleste har været ansat hos danske virksomheder. Nogle arbejdsgivere, der hyrer arbejdskraft fra udlandet, bruger skattefradragene til at betale mindre løn, siger Jens Buch, der leder af Skats indsats overfor fradragene.

I alt har 14 ansatte hos Skat afsløret snyd for 60 millioner kroner.

Rejsefradraget vil blive sænket fra 50.000 kroner om året til 25.000 kroner i forbindelse med den nye skattereform. Man kan få fradraget hvis man arbejder så langt væk fra sin bopæl, at man ikke kan nå hjem og sove og bliver især brugt at udlændinge eller danske håndværkere.

- Nogle har nok brugt det til at tælle skattefradraget med i den samlede lønpakke, og det synes vi ikke er en farbar vej. Derfor støtter vi, at fradraget bliver sænket til 25.000 kroner, siger Frank Korsholm, erhvervspolitisk chef i Håndværksrådet.

Skat har uddelt ekstra bøder for 1,5 millioner kroner i sagerne. Men det er kun medarbejderne, der bliver straffet. Afsløringerne får ingen konsekvenser for de danske virksomheder.

- For så skal vi ind og bevise, at arbejdsgiveren har ansvaret i sagen. Og som udgangspunkt er det altid den enkelte lønmodtagers problem, at der er taget urigtige fradrag, forklarer Jens Buch fra Skat.