Frit el-valg en fuser for private

Der er for lidt at spare, og det har de fleste danskere tilsyneladende fundet ud af.

Foto: Foto: Colourbox. Siden januar 2003 har højst 10 procent af danskerne udnyttet det frie elvalg, og det kan også kun dårligt betale sig, siger en professor.
Læs mere
Fold sammen

"Hvis du har et vist antal timer til at optimere din økonomiske situation, er de dårligt givet ud ved at ved at sidde og fedte med at skifte el-udbyder."

Så klart udtrykkes de manglende fordele ved elreformen for private kunder af professor Frede Hvelplund fra Aalborg Universitet i en artikel i 24timer.

Siden liberaliseringen af elmarkedet trådte i kraft i 2003 har man frit kunnet vælge, hvor man vil købe strømmen til husholdningen, men der er så lidt at spare, at det ikke er ulejligheden værd at bøvle med det, vurderer professoren. Besparelsen kan i bedste fald være 200-300 kroner om året. Det meste af elprisen er nemlig afgifter og udgifter til transport af strømmen, og så er der ikke så meget tilbage at konkurrere om, skriver 24timer.

Det betyder, at der hvert år er under to procent af danskerne, der skifter leverandør af elektricitet.

Brancheforeningen Dansk Energi udtrykker over for avisen skepsis over for Energitilsynets rolle i markedsreguleringen.

"En fuldstændig liberalisering vil på sigt føre til prisfald for privatkunderne," siger afdelingschef Torben Møller Pedersen.

Dansk Energi vil i løbet af foråret relancere hjemmesiden www.elpristavlen.dk for at skubbe på privates lyst til at udnytte det frie el-valg.

Læs også: De ti mest overraskende strømslugere