Frederiksberg, Amager og Hellerup bliver ramt af boligskattehammer

Når den nye boligskatteaftale træder i kraft i 2021vil nye husejere på Frederiksberg, Amager og Hellerup opleve stigninger i ejerboligbeskatningen på mere end 50 pct., viser beregninger fra Økonomisk Ugebrev.

Ny boligejere på Frederiksberg kan se frem til en kraftig stigning i ejerboligbeskatningen på 63 pct., når de nye skattesatser træder i kraft fra 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Når den brede politiske aftale om den fremtidige boligskat træder i kraft fra 2021, hvor skatten igen kommer til at følge udviklingen i boligpriserne, vil kommende husejere i Københavns-området blive præsenteret for en markant skatteregning.

Økonomisk Ugebrev har lavet en række omfattende beregninger, som viser, hvilken effekt den nye boligskatteaftale får helt ned på enkelte postnumre. Analysen viser grundlæggende, at der er langt flere områder, der vinder end taber på reformen.

For kommende husejere på Frederiksberg, Amager og Hellerup ligger der dog en regulær skatteregning og lurer i horisonten. Ifølge beregningerne fra Økonomisk Ugebrev kan fremtidige ejere af villaer og rækkehuse i de tre områder nemlig se frem til stigninger i boligbeskatningen på mere end 50 pct.

Skattebyrden bliver størst for kommende husejere på Frederiksberg, hvor ejerboligbeskatningen i gennemsnitning vil stige med 63 pct. I København S. er der udsigt til en gennemsnitlig stigning på 60 pct., mens husejere i Hellerup kan »nøjes« med en stigning på 56 pct. Skattestigningen rammer ikke de nuværende ejere, men bliver en realitet for nye ejere efter 2021.

Mens regningen for fremtidige husejere i hovedstadsområdet har udsigt til at blive markant større, kan kommende boligejere i danske byer som eksempelvis Nordborg, Sønder Omme, Broager og Rødby ifølge beregningerne se frem til lettelser i boligbeskatningen på mere end 50 pct.

I Københavns-området er det dog ikke kun kommende ejere af villaer og rækkehuse, der bliver ramt af boligskattepakken.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har tidligere vurderet, at Venstre-regeringens eget skatteudspil på boligområdet fra efteråret 2016 over tid ville føre til en »prisreduktion på ejerlejligheder i hovedstaden på fem til ti procent«.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark, holder vurderingen fra dengang stadig med den aftale, som et bredt flertal i Folketinget landede i begyndelsen af maj.

»Min vurdering vil være, at det stadig vil holde nogenlunde stik med den priseffekt,« sagde Christian Hilligsøe Heinig dengang til Berlingske Business.