Fransk bank vil fordoble forbrugslån i Skandinavien

Franske Express Bank, der låner penge til danskerne over nettet, vil fordoble forretningen inden 2022.

Franske Express Bank ejes af storbanken BNP Paribas, og det kan være en fordel i konkurrencen mod mindre spillere, lyder vurderingen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALESSANDRO BIANCHI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Franske Express Bank, der låner penge til danskerne over nettet, vil fordoble forretningen inden 2022. Banken ejes af storbanken BNP Paribas, og det kan være en fordel i konkurrencen mod mindre spillere, lyder vurderingen.

Det skriver Børsen.

I løbet af de næste fire år vil Express Bank, der er styret fra Paris, fordoble sin forretning i Norden, hvor selskabet opererer i Danmark, Norge og Sverige.

Selv om konkurrencen er intensiv, består markedet af mange små og mellemstore konkurrenter. Det kan være en fordel for Express Bank, der har den franske storbank BNP Paribas i ryggen.

»Reguleringen bliver mere og mere omfattende, ligesom solvenskravene. Derfor bliver det sværere at være en mindre spiller i fremtiden, end det var før,« siger Laurent David, der er chef for personlige udlån i Paribas og ejer af Express Bank, til Børsen.

Ifølge ejeren af konkurrenten Basisbank, Lars Thuesen, kan det dog forholde sig helt modsat, da de store banker kan ende med at blive så "begravet i bureaukrati og regulering", at det kan være svært at arbejde fra store afstande.

Express Bank har 250 ansatte i Skandinavien og står især stærkt i Danmark, når det kommer til at låne penge til finansiering af køb i blandt andet Jysk, Føtex og Yousee.

/ritzau/FINANS