Fra en til fire landstrænere

Strukturændring. Herre-, dame- og junioreliten får hver sin DGU-træner.

I bestræbelserne på at udklække endnu flere og bedre talenter til den internationale golfscene går Dansk Golf Union nye veje i elitearbejdet. DGU har forladt traditionen med en decideret cheflandstræner og i stedet udpeget fire landstrænere, som får ansvaret for hver deres trup.

DGU's nye trænerteam består herefter af: Anders Christiansen, landstræner for herretruppen, Fredrik Johnsson, træner for damerne, Thomas Holm Larsson, træner for juniordrengene og Jan Frej Pedersen, træner for juniorpigerne.

Det overordnede ansvar for DGU's elite ligger i hænderne på sports- og servicechef Morten Backhausen, som ser store muligheder i den nye struktur:

- Vi er meget stolte over at kunne præsentere dette trænerteam. Alle fire besidder et meget højt niveau - både trænermæssigt og menneskeligt. Og netop den menneskelige side af trænergerningen bliver i disse år vigtigere og vigtigere for at kunne håndtere samspillet mellem forældre, klub, DGU og den enkelte spiller. Samtidig er teamet en god blanding af både nye og gamle kræfter, hvilket er med til at sikre en kontinuerlig udvikling af de tilbud, som DGU har til landsholdsspillerne, siger Morten Backhausen.

SelvbestemmelseGenerelt lægger den nye struktur op til, at spillerne i højere grad end tidligere selv kan bestemme, om de ønsker at landstræneren eller en ekstern træner skal stå for deres tekniske træning. Alt sammen under forudsætning af, at der samarbejdes tæt med landstræneren - og at spilleren ikke mindst udvikler sig i den retning, som det kræves for at være en del af landsholdet.

- Den enkelte spiller kommer i centrum i den nye elitestruktur, hvor der lægges endnu større vægt på at styrke kommunikationen og samarbejdet med spillerens netværk: Klub, træner(e) og forældre. Alle faktorer, der spiller en stor rolle i bestræbelserne på at opnå den fornødne talentudvikling hos den enkelte spiller. Af samme grund bevæger den fremtidige landstræner-rolle sig også fra at være teknisk træner til en coach, der skaber grobund for den optimale indlæring hos den enkelte spiller, siger Morten Backhausen.

Den afgående cheflandstræner Magnus Landström, der tiltræder en stilling som træner i Hørsholm, bliver tilknyttet som ekstern trænerkonsulent. De landsholdsspillere, som i dag arbejder med Magnus Landström, kan dermed fortsætte med det.DGU's nye træner-kvartet:

Anders Christiansen, 34 år. Tilknyttet DGU som ekstern træner i 2006. Træner i Nyholm Golf Akademi siden 2001 og uddannet Master Instructor hos Jim McLean i USA.

Fredrik Johnsson, 43 år. Assisterende landstræner siden 2001. Træner i Svendborg Golf Klub siden 2000. Har tidligere været assisterende svensk landstræner og undervist flere af de svenske spillere, der i dag er på europatouren.

Jan Frej Pedersen, 40 år. Assisterende landstræner siden 2002. Tidligere træner i Himmerland Golf Klub.

Thomas Holm Larsson: 27 år. Assisterende landstræner i 2006. Træner på Idrætsskolerne i Oure siden 2004. Tidligere assistent under Magnus Landström i Odense Golfklub.