Fra Brønshøj til Nordhavn: Hele København holder prisfest

Er salget af lejligheden så småt ved at gå fra tegnebrættet til en færdig plantegning, er der godt nyt til alle københavnske lejlighedsejere.

Er salget af lejligheden så småt ved at gå fra tegnebrættet til en færdig plantegning, er der godt nyt til alle københavnske lejlighedsejere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For ligegyldigt om postnummeret slutter på Valby, København V, Vanløse eller en af hovedstadens øvrige bydele, udbydes ejerlejlighederne i gennemsnit dyrere og dyrere.

Det viser en helt ny opgørelse fra Boliga.dk.

»Det går stærkt med ejerlejlighederne i København for øjeblikket. Liggetiderne er faldet og på trods af, at der bliver bygget meget nyt, er efterspørgslen bare større end udbuddet,« siger Signe Roed-Frederiksen, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Ser man på de to hovedstadskommuner, Frederiksberg og København, er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de udbudte ejerlejligheder steget med 3.000 og 3.600 kr. fra 1. juni sidste år.

1. juni i år er udbudsprisen på en gennemsnitlig kvadratmeter i København således 44.448 kr., og på Frederiksberg er udbudspriserne i gennemsnit nået op på 45.736 kr. pr. kvadratmeter.

Men selvom priserne har været stigende de seneste år, vurderer Arbejdernes Landsbank ikke, at vi for øjeblikket bevæger os i en boligboble.

»Ser man på boligbyrden - altså hvor stor en del af folks indtægt, der går til deres boliglån - så er den nu pænt stykke under det vi så, da det gik rigtig hedt for sig før krisen,« siger Signe Roed-Frederiksen til Boliga.dk.

Stor prisforskel på bydelene

Om du bor i Brønshøj eller Nordhavn, i København K eller Valby, på Frederiksberg eller i Nordvest, er der nok ganske stor forskel på, hvad du har givet for dit hjem. Og hvad du forventer at få for det.

Prisforskellen på kvadratmeterne i hovedstadens dyreste og billigste postnummer udgør nemlig mere, end hvad kvadratmeterne i gennemsnit udbydes til på Brønshøj-egnen.

Her udbydes kvadratmeterne nemlig til lige knap 28.000 kr. pr. stk., hvilket gør den nordvestlige-bydel til hovedstadens billigste.

Prisen svarer til, at en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadaratmeter kommer til salg for godt 2,2 millioner kr.

Og for det beløb får man ikke meget mere end 36 kvadratmeter at brede sig på i Københavns dyreste område; 2150 Nordhavn.

»Et godt råd til folk, der står og skal til at købe en ejerlejlighed, er at vælge et fastforrentet lån. Stiger renten, kan vi opleve, at priserne på lejlighederne falder, så det fastforrentede lån er en god måde at sikre sin friværdi lidt på,« siger Signe Roed-Frederiksen til Boliga.dk.

Så meget koster ejerlejlighederne i København


*Alle kvadratmeterpriserne er baseret på udbudspriser d. 1. juni 2017.