Fortsat fuld damp på boligsalget i april

Boligmarkedet er tilbage på et niveau ganske tæt på de gode år for 10 år siden.

-Arkiv- SE RITZAU København er gået i udbrud BV.: Huse og lejligheder til salg fotograferet i København tirsdag den 10. februar. EDC Ejendomsmægler Poul Erik Bech Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en stigning på hele 48 pct. i april i forhold til april 2014 er der fortsat fuld damp på boligsalget. Salgstallene hos EDC peger på, at den gode udvikling har bredt sig til alle dele af landet. Dermed er boligmarkedet tilbage på et niveau ganske tæt på de gode år for 10 år siden.

Alene i Region Hovedstaden er salget i april steget med 53 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Også det øvrige Sjælland er godt med og kan med en stigning på 52 pct. bekræfte, at den gode udvikling ikke stopper ved bygrænsen til Storkøbenhavn.
Den allerstørste stigning er dog at finde på Fyn, hvor salget i år er ikke mindre end 128 pct. bedre end sidste år.- Fremgangen på Fyn er særdeles markant, men en del af forklaringen ligger i at april 2014 var en noget dårligere måned end normalt. Udgangspunktet for beregningerne er dermed noget lavere, siger kommunikationschef i EDC, Jan Nordmann. - I Fyns tilfælde er det især Odense, der trækker salgskurven opad, og dermed følger udviklingen på Fyn mønstret i de øvrige regioner.

Østjylland tegner sig med sine 56 pct. for landets næststørste stigning, mens Syd- og Vestjylland foreløbig må notere en mindre fremgang på henholdsvis 5 og 15 pct. I Nordjylland er salget steget med 40 pct. i forhold til sidste år, og her er det selvfølgelig i høj grad Aalborg, der har del i den kraftigt voksende bolighandel.

- Den lidt langsommere udvikling i Syd- og Vestjylland skyldes bl.a. at der i disse regioner ikke findes nogen rigtig storby, der kan fungere som dynamo for udviklingen, siger Jan Nordmann. - Men heldigvis har vi altid set, at ændringer i boligmarkedet spreder sig som ringe i vandet fra de store byer mod de mindre, så der er grund til optimisme også for de mindre byer.