Forsikringsselskaber og regeringen på kollisionskurs om skybrudsskader

Forsikringsbranchen mener, at ofre for skybrud skal have hjælp fra stormflodsordningen, men Erhvervs. og Vækstministeriet afviser en kollektiv dækning.

Danmark er blevet ramt af kraftigt regnvejr flere gange de seneste år. Forsikringsbranchen og regeringen er kommet på kollisionskurs i spørgsmålet om, hvordan ofre for skybrud skal kompenseres økonomisk for de ofte meget dyre skader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsikringsbranchen og regeringen er kommet på kollisionskurs i spørgsmålet om, hvordan ofre for skybrud skal kompenseres økonomisk for de ofte meget dyre skader.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det kan betyde, at boligejere med udsatte huse ender som de store tabere. Forsikringsselskaberne vil nemlig ikke blive ved med at betale, når de samme huse igen og igen rammes af skader i millionklassen. De første boligejere har allerede fået opsagt deres forsikringsdækning.

»Selskaberne kan i dag udpege de huse, der får store skader, næsten hver gang det regner kraftigt. Dem kan de ikke blive ved med at skybrudsdække. En forsikring garderer kunden mod ukendte risici. Det er skybrudsskader ikke, når de samme huse har problemer hver gang,« siger Torben Weiss Garne, der er underdirektør i brancheforeningen Forsikring & Pension.

Forsikringsbranchen mener, at stormflodsordningen bør udvides til at hjælpe ofre for skybrud, men det vil regeringen ikke.

Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser, at problemets omfang ikke er dokumenteret, og at stormflodsordningens rolle ikke er at forsikringsdække husejere, men at træde til ved katastrofer.