Forsikringsselskaber: Gorm knap så vild som Allan og Bodil

Nu dommen fra forsikringsselskaberne klar: Gorm var en mandsling i forhold til Allan og Bodil.

Emmasvej i Aarhus, hvor taget er blæst af en boligblok. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schutt

Stormen Gorm ramte Danmark natten til søndag, og derfor er der travlhed hos landets forsikringsselskaber, hvor der bliver anmeldt skader i en lind strøm.

Selv om det er tidligt at danne et fuldt overblik over omfanget, så er meldingen allerede nu, at Gorm ikke bliver helt så dyr for forsikringsselskaberne som de to storme Allan og Bodil, der ramte Danmark i 2013.

- Vi har frem til nu fået 930 skader, men det udvikler sig time for time. Ud fra det anmeldelsesmønster, vi har set, så tyder det på, at stormen er mindre end Bodil og Allan. Men det er med alle forbehold, for hver storm har sit eget mønster, siger Steffen Heegaard, kommunikationsdirektør i Topdanmark.

Han fortæller, at Topdanmark kører med fem beredskabsniveauer, der angiver hvor meget ekstra personale, selskabet hiver ind fra andre afdelinger for at hjælpe med arbejdet efter en storm som den søndag.

Stormen Gorm er hos Topdanmark kategoriseret som toer, hvilket er mindre end både Allan og Bodil.

- Der er mange skader i Nordsjælland, så folk skal lige op i sommerhusområderne, inden de får tjekket, om der er skader. Så der går nok et par uger, inden vi har et fuldt overblik, siger Steffen Heegaard.

Med vindstød på 46 meter i sekundet blander Gorm sig i topfeltet blandt de kraftigste storme, siden DMI begyndte at navngive stormene.

Hos Alm. Brand har søndagens blæsevejr også givet mange anmeldelser, men det er altovervejende mindre skader.

- Vi har fået 900 skader ind til videre, og det er pænt mange på en mandag. Vi har fået anmeldt to storskader i Jylland, hvor to lader er brudt sammen, men det er mest småskader, hvor det primært er tagsten eller tagplader, der er revet af, siger skadesdirektør Brian Wahl Olsen.

- Min mavefornemmelse er, at det ikke lige så stort som Allan og Bodil, men vi kommer pænt højt op. Det er svært at danne sig et overblik endnu, siger han.

Brian Wahl Olsen fortæller, at der kan komme skadeanmeldelser flere måneder efter en storm.

Hos Tryg har man over middag gjort en foreløbig status, og her forventer man i løbet af mandagen at runde 2500 skader.

- Særligt Midtjylland og Nordsjælland lader til at være hårdt ramt. Det er her, vi ser langt størstedelen af sagerne. Der er pt. kun ganske få større sager - vi ser primært tagskader, væltede træer og stilladser samt flyvende genstande, siger pressetalsmand Susanne Lindhage i en kommentar.

Selvom der har været travlt ved telefonerne i dagens løb, forventer Tryg dog ikke, at Gorm kommer til at overgå Allan.

- Vi ved dog af erfaring, at der vil komme flere henvendelser i løbet af de næste par dage. Derfor er det stadig tidligt at sige noget om, hvor stort omfanget bliver i sidste ende. Men det bliver ikke lige så slemt, som da vi oplevede stormen Allan, siger Susanne Lindhage.