Forsikringsselskaber får opsang af minister efter oversvømmelser

Forsikringsselskaberne skal hjælpe de boligejere, der er forsikret mod vandskader, lyder det fra miljøminister Kirsten Brosbøl, der samtidig afviser behovet for en national handlingsplan.

Senest var det store regnmængder i især Vendsyssel i Nordjylland, der skabte problemer for boligejere. Her er det landsbyen Lendum , der blev hårdest ramt i Vendsyssel. Der faldt mere end 100 mm. regn i byen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsikringsselskaberne må tage deres opgave alvorligt og hjælpe de boligejere, der er forsikret mod vandskader. Sådan siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i et interview med Politiken lørdag i kølvandet på, at brancheforeningen Forsikring & Pension har efterlyst en national handlingsplan for de mest udsatte boligområder og boligejere.

»Jeg vil gerne sige meget klart, at det er skuffende, hvis forsikringsselskaberne løber fra det ansvar, som jeg synes, de har i denne situation. Der er tale om boligejere, der måske har været gode kunder i de samme forsikringsselskaber i årtier - og når det trods alt er så få huse, der er i risikogruppen - bør selskaberne også kunne hjælpe de kunder,« siger Kirsten Brosbøl til avisen med henvisning til, at en ny kortlægning af skybrud viser, at det er de samme ejendomme, der bliver ramt igen og igen.

Selv om Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti har erklæret sig parate til at se nærmere på, hvad man kan gøre for de boligejere, der bor i de risikofyldte områder, afviser ministeren, at der er brug for nationale handlingsplaner.