Forsikringsselskaber bruger skjult kamera

Skjult kamera vinder frem i forsikringsselskabers forsøg på at afsløre forsikringssvindel, og nu er metoden for første gang blevet brugt til en retssag.

Skjult kamera i et fitnesscenter har netop været afgørende i en sag om svindel med livsforsikring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere og flere danske forsikringskunder, som mistænkes for svindel, bliver filmet med skjult kamera af forsikringsselskaber. De optrapper ifølge Jyllands-Posten nemlig overvågningen af de kunder, som de mistænker for at stå bag forsikringssvindel.

Især brug af skjult kamera vinder frem, og det seneste år er hemmelige optagelser blevet brugt i flere end 30 tvister mellem danske forsikringsselskaber og deres kunder, viser en rundringning, som avisen har foretaget.

I en tidligere omtalt sag har en række optagelser fra et fitnesscenter i Kolding netop været afgørende for, at Topdanmark Livsforsiking slipper for at betale en kunde flere millioner i erstatning for hans tabte erhvervsevne, da kunden tilsyneladende var i stand til at dyrke styrketræning.

Det er første gang, at et bånd fra et skjult kamera er blevet brugt i en civil sag om forsikringssvindel, men Topdanmarks advokat, Jesper Ravn, er sikker på, at det ikke bliver den sidste sag.

"Jeg oplever et klart forøget fokus på svindel fra selskaberne, og de anvender videoovervågning i videre omfang end for fem år siden," siger Jesper Ravn.

I forsikringsselskabet Alm. Brand er der en oplevelse af stigende lyst til at lave forsikringssvindel, og selskabet har i år allerede meldt 10 kunder til politiet mod 25 i hele 2008.

I samme periode har man afsløret forsikringssvindel for 11 mio. kr. mod 20 mio. kr. hele sidste år. Selskabet har især haft succes med det skjulte kamera i sager om personskader, hvor kunder, der har fået store erstatninger for at have tabt deres erhvervsevne er blevet filmet under hårdt arbejde som for eksempel skovhugger.