Forbrugslån kan være billigste boligfinansiering

En række mindre banker tilbyder i øjeblikket forbrugslån til en lavere rente end de største bankers boliglån, som ydes med sikkerhed i fast ejendom.

Arkivfoto: Villakvarter set fra luften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste boligkøbere er nødt til at finansiere en del af købet med et banklån. Nu viser data fra prisportalen Mybanker, at forbrugslån i nogle tilfælde er billigere end boliglånene i de største banker – på trods af at boliglån ydes med pant i fast ejendom.

»De store bankers belåning af boligens værdi ud over 80 pct. er så dyr, at de små bankers forbrugslån kan konkurrere,« konkluderer partner og direktør i Mybanker Morten Westergaard.

Han er ikke blind for, at nye spillere på bankmarkedet som Santander Bank og Bank Norwegian vil ind på markedet og erobre noget udlån bl.a. ved hjælp af lave renter.

»Og det kan være, at de store banker ikke har fået tilpasset deres renter. Sikkerheden i et boliglån bør alt andet lige gøre det billigere end et forbrugslån,« siger han.

Men Danske Bank har ingen planer om at reagere.

»Man skal være lidt påpasselig med prissammenligninger på enkeltprodukter. Vi mener, vi har et stærkt tilbud til vores kunder, når man ser på den samlede pakke i forhold til pris, produkter, rådgivning, tilgængelighed osv. F.eks. tilbyder vi muligheden for at tage boliglån med rentesikkerhed, så man udnytter den nuværende lave rente til at skabe tryghed om økonomien. Som kunde er det i det hele taget en god idé, at man tager en dialog med sin bankrådgiver, når man skal finde ud af, hvad der bedst kan betale sig,« skriver afdelingschef Kristian Bjerggren Overgaard fra Danske Bank i en kommentar.

Nordea oplyser via sin presseafdeling, at banken generelt oplever øget konkurrence på markedet for finansiering af fast ejendom og derfor følger situationen tæt.