Forbrugerråd tilfreds med bankpakke

Det er godt, at bankerne fremover ikke kan låne kunderne penge til at investere i bankernes egne aktier.

Foto: Arkivfoto: Søren Bidstrup. Et af problemerne fra Roskilde Bank råder bankpakken bod på: Man kan ikke længere låne penge til køb af bankens egne aktier.
Læs mere
Fold sammen

Forbrugerne er bedre sikret med den nye bankpakke, som alle partier på nær Enhedslisten søndag blev enige om: I Forbrugerrådet er cheføkonom Carsten Holdum især tilfreds med den del af aftalen, der handler om bankernes salg af egne aktier til kunderne.

Med bankpakke II kan forbrugerne ikke længere låne penge til køb af bankens egne aktier.

- Det er et meget fint skridt i den rigtige retning, for det har været et stort problem. Det har vi set i Bank Trelleborg og Roskilde Bank. Her var det et fremtrædende problem, så vi tør næsten ikke tænke på, hvordan det er i andre banker, siger Carsten Holdum til Ritzau.

Han ønsker ikke at kommentere de overordnede linjer i bankpakken.

- Det er et politisk spørgsmål, at regeringen ønsker at sætte mere gang i udlån, siger han.

Partierne bag aftalen lægger op til, at staten kan låne op til 100 milliarder kroner ud til blandt andre banker. Håbet er, at det kan få bankerne til at låne ud uden alt for store betænkeligheder. En række organisationer har i længere tid hævdet, at bankerne er meget tilbageholdne med at låne penge ud til virksomheder.

/ritzau/