Flytte-gale eller sømmet fast: Så mange huse har skiftet hænder i din by

Arveporcelænet er pakket ind i bobleplast, flyder-sofaen er delt i moduler, og pizzaerne til flytteholdet er bestilt.

Arkivfoto. Haarby på Fyn er en af de byer, hvor kun et ud af ti huse er blevet solgt de seneste fem år - og det er ofte langt fra hovedbyerne, man finder de byer med få salg og indflytningsfester. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Men hvor dyr en borger er i avispapir og flyttekasser er meget forskelligt fra by til by.

En ny opgørelse fra den uafhængige boligside Boliga viser nemlig, at der er store regionale forskelle på, om der er kommet en ny hersker i huset de seneste fem år - eller om skabet står det samme sted, det har gjort hele tiden.

For mens over halvdelen af alle de københavnske byhuse og villaer har fået en ny ejer i perioden, så er der andre steder i landet, hvor man ikke konstant skal lære nye navne på naboerne.

Haarby på Fyn er en af de byer, hvor kun et ud af ti huse er blevet solgt de seneste fem år - og det er ofte langt fra hovedbyerne, man finder de byer med få salg og indflytningsfester.

Søger mod byerne

Det er et udtryk for, at mange mennesker de seneste år har søgt til de større byer i deres boligjagt, forklarer Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker hos Nykredit:

»Det hænger blandt andet sammen med, at jobtilbuddene er bedre her. Det samme gælder udvalget af skoler, fritidsaktiviteter, kulturelle begivenheder osv. Det vil flere og flere danskere gerne være tæt på, og derfor søger de mod byerne. Mens der er fin gang i den i og omkring kommunehovedstæderne, halter de mere tyndt befolkede områder efter med lavere handelsaktivitet og mange boliger udbudt til salg,« siger han.

Og det er da også omkring København og Aarhus, at der er de største andele af salg.

I København S er 29 procent af de 5.905 huse i postdistriktet blevet solgt i løbet af de seneste fem år, mens det i den aarhusianske satellitby Mårslet er 27 procent af villaerne og rækkehusene, der har fået tinglyst et salg.

Her kan du se, hvor mange huse i din by der er blevet solgt.

* Boliga har opgjort hvor stor en procentdel af postdistriktets villa/rækkehuse, der er blevet solgt i perioden 30-06-2012 t.o.m. 30-06-2017.