Flertal kræver boligejere sikret mod ulovlig ejendomsskat

Borgere, der har betalt for meget i ejendomsskat på grund af en teknisk fejl i Skats systemer, skal have deres penge tilbage, mener flertal i Folketinget.

Villakvarter i Brønshøj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Selv om sager om ulovligt opkrævede ejendomsskatter forældes til januar, skal borgerne holdes skadesløse, mener et flertal i Folketinget ifølge Jyllands-Posten.

Flertallet vil ifølge avisen kræve, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) løser problemet, så borgere får den ulovlige skat retur, uanset om sagerne forældes, fordi Skat er længe om at håndtere problemerne.

»Skatteministeren må på banen og hurtigst muligt levere en løsning. Det skal ikke være fordi, at Skats systemer driller, at borgerne ikke kan få deres skat tilbage,« siger skatteordfører Jesper Petersen (S) til Jyllands-Posten.

I den nye sag er der angiveligt opkrævet ulovlige boligskatter siden 2013, men da skattesager forældes efter tre år, vil boligejerne miste retten til at få de ulovligt opkrævede skatter tilbage fra januar.

Skatteminister Karsten Lauritzen udtaler sig grundet ferie ikke i sagen, men Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm (V), lover, at regeringspartiet vil sikre boligejerne mod forældelse, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen er det Socialdemokraterne, De Radikale, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Venstre, der vil holde boligejerne skadesløse.