Flere velhavere er dårlige betalere

Antallet af folk med misligeholdt gæld stiger i de velhavende kvarterer i Nordsjælland og Århus, viser nye tal.

Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver flere og flere dårlige betalere blandt i de velhavende områder i Nordsjælland og Århus. Avisen.dk skriver, at antallet af dårlige betalere registeret hos Skat i Nordsjælland fra 2005 til november 2007 er mere end fordoblet fra 15.614 til 34.248.

 

Danmarks største inkassofirma, Lindorff, har registreret en stigning på godt 50 procent af personer, der ikke kan betale deres regninger, i områder med rige danskere – som for eksempel Risskov og Højbjerg i Århus og Hellerup, Gentofte og Charlottenlund ved København.

"Vores konsulenter fortæller, at de besøger kolossale villaer, hvor folk ikke kan betale små beløb. Det er folk med et stort forbrug, men de har store renteomkostninger, og indkomsten er ikke fulgt med," siger Stefan Schwærter, direktør for Lindorff.

Et tilsvarende budskab kommer fra Skats inddrivelseskontor.

"Vi hører i stigende grad fra vores centre i whiskybæltet om folk med høj indkomst, der ikke er i stand til at betale for daginstitutioner og restskat," siger inddrivelsesdirektør Claus Kaaber fra Skat, som i 2007 havde 26,9 milliarder kroner ude at svømme hos danskere.

Manglende betaling af underholdsbidrag til fælles børn efter en skilsmisse er den gældspost, der vokser kraftigst hos det offentlige. I år er gælden til bidrag til fælles børn vokset med godt 700 millioner ifølge den nye kvartalsoversigt fra Skat.