Flere værelser hitter

De massive prisfald på to- og treværelses lejligheder får flere til at droppe den etværelses lejlighed og hoppe et trin op i størrelse.

Nu skal der være flere værelser i lejligheden, men markedet for de største lejligheder er stadig svært. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Markedet for lejligheder i storbyerne har de seneste år været et åbent kødsår. Endda sådan et af slagsen, hvor blødningen var umuligt at stoppe. Priserne på små lejligheder har i nogle områder i Hovedstadsområdet fået kappet halvdelen af prisen, hvilket er et historisk stort prisfald.

De seneste tal fra Realkreditraadet tyder på, at styrtblødningen er stoppet, og de ændrede priser på menukortet har ændret købernes appetit. Nu vil danskerne have større lejligheder.

I 2006 var hver tiende solgte lejlighed en etværelses lejlighed. I dag er det tal næsten halveret, viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home.

Køberne har i højere grad fået smag for to- og treværelses lejligheder. Her er salget steget fra henholdsvis 35 og 33 procent til 40 og 36 procent.

Priserne vendt på hovedet

Udviklingen hænger nøje sammen med prisudviklingen. For i 2006 var kvadratmeterprisen på mindre lejligheder med to og tre værelser højere end på de store, men det har styrtblødningen på netop denne type lejlighed ændret på.

”Nu er det lige omvendt. Kvadratmeterprisen for de små lejligheder er billigere end for de store, selv om man normalt siger, at det er de første kvadratmeter, som er dyrest,” siger kommunikationschef Niels H. Carstensen fra Home.

I grove træk kan man i dag købe en stor to- eller en lille treværelses lejlighed til den samme pris som på en etværelses lejlighed tilbage i 2006, da priserne toppede.

Store lejligheder fortsat svære at sælge

Udviklingen betyder, at Home på linje med andre ejendomsmæglerkæder nu mangler to- og treværelses lejligheder på hylderne. Eller i hvert fald gerne vil have et større udvalg.

Han håber, at der også snart kommer gang i salget af de større lejligheder. Her har mæglerne haft svært ved at finde købere:

”Mange har ønsket en større bolig, men har ikke været i stand til at leve drømmen ud, fordi de først skulle have den gamle og mindre lejlighed solgt. Men den hurdle er vi ved at være ude over,” siger Niels H. Carstensen.

Prisen på de større lejligheder er dog ikke faldet tilsvarende, så en del vil formentlig fortsat ikke have råd til at gå op i de fire, fem og seksværelses lejligheder.