Flere tjekkes som dårlige betalere

Danmarks største skyldnerregistre melder om kraftige stigninger i antallet af privatøkonomiske tjek.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stadig flere kunder bliver undersøgt for, om de er dårlige betalere. Danmarks to største skyldnerregistre, RKI og Debitor Registret, melder om kraftige stigninger i antallet af privatøkonomiske tjek. Debitor Registret har oplevet en stigning på 15 procent i forhold til sidste år, og RKI bekræfter udviklingen, skriver Politiken.

- Der er sket en eksplosiv udvikling i antallet af tjek i vores skyldnerregister. Nu ser vi også den lokale optiker og håndværker tjekke sine kunder, siger Henrik Kristian Christensen, kommunikationsansvarlig i Debitor Registret, til Politiken.

Firmaet har 137.000 danskere registreret som dårlige betalere.

Alene virksomhedernes op imod 10.000 daglige søgninger i Debitor Registret resulterer i, at omkring 750 personer hver dag bliver afvist, når de i en butik eller på nettet forsøger at tegne abonnement på en mobiltelefon, kabel-tv og kontaktlinser eller gerne vil tage et hurtigt lån til en ny vaskemaskine.

Brancheorganisationen Dansk Erhverv forklarer de mange økonomiske tjek med en dårlig økonomi i både befolkningen og virksomhederne.

- Virksomhederne er pressede på flere felter, og i sådan en situation strammer man naturligvis op, siger cheføkonom i Dansk Erhverv, Bo Sandberg, til Politiken.